Isolatie Pesse

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Pesse? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van een paar maatregelen zoals de schuur isoleren of isolerende raamfolie kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hieronder check je waardevolle informatie over isolatie Pesse. We staan stil bij vraagstukken over isolerende kozijnen en PIR isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-pesse-7933

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Aangenamer wonen
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Meer stilte in huis
 • Toekomstbestendig

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7933
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een goed energielabel zijn standaard solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina tref jij de meest toegepaste werkzaamheden om een woning in Pesse te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Pesse is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 850 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €230 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten bedragen zo’n €1725 en je bespaart op de energierekening, tot wel €285 per jaar. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Pesse kost plusminus €5650. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1070. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €800 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €12100. Je profiteert van circa €750 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0zien we nog enkele alternatieve opties. In het volgende overzicht vermelden we de meest rendabele alternatieven.

 • Garage-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Pesse (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een energiebewuste gemeenschap? Woning Pesse isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2125 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1175 per 12 maanden. Hierna calculeren we de uiteindelijke kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Pesse. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3350)
€775
(€6450)
€1160
(€9100)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€205
(€1650)
€375
(€2750)
Spouwmuur€320
(€875)
€450
(€1925)
€930
(€3575)
HR++ glas€240
(€2325)
€280
(€3600)
€360
(€5175)
isolatie pesse 7933

Populaire Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Pesse?

Waarom mijn woning in Pesse isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Engie of Oxxio, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabel binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Tevens biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3000, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €315 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Hierdoor achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grote werkzaamheden als gevel-, dak of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Hieronder lees je nuttige informatie over het actuele aanbod. Te koop bij bekende bouwmarkten als Multimate, Hornbach, Praxis, Formido, Gamma, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: een dure oplossing

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hoogeveen

Met behulp van een subsidie wordt een huis isoleren leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Circa 20% van de kosten kan je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Ook rekenen ze voor arbeidsloon een aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Pesse extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.hoogeveen.nl voor de status in april 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hoogeveen
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, dak of vloerisolatie. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening met een gunstige rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Pesse. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door middel van onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Pesse wat schikt naar jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld enkel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Pesse voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Pesse. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen hebben als resultaat een prettige leefomgeving en een veel lagere energierekening. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen