Isolatie Stuifzand

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Stuifzand? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels relatief eenvoudige maatregelen als bijv. isolatie van de vliering of kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website vind je nuttige informatie over isolatie Stuifzand. We gaan aan de slag met thema’s als tochtstrips of tochtbanden en lambda waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-stuifzand-7934

 • Uitstekend rendement
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Milieubewuste keuze
 • Reductie geluid
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7934
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje zie je de meest interessante manieren om jouw woning in Stuifzand te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Stuifzand is goedkoop (ongeveer € 940 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel lagere gaskosten. De prijzen variëren rond €1775 en je bespaart al snel €235 p/jaar. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Stuifzand kost je zo’n €4450. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1040. Het voordeel loopt al gauw op tot €820, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €11500. Daarmee bespaar je zo’n €810 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0kennen we meerdere interessante alternatieven. In onderstaande tekst beoordelen we de meest populaire opties.

 • Garage-isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Stuifzand (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een duurzame gemeenschap? Woning Stuifzand isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2325 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €850 per jaar. Hieronder kijken we naar de uiteindelijke kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Stuifzand. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met 6 procent rente. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3400)
€835
(€7000)
€1250
(€9800)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€260
(€2550)
€400
(€2950)
Spouwmuur€235
(€1175)
€490
(€2400)
€875
(€3025)
HR++ glas€230
(€2525)
€300
(€3325)
€440
(€5375)
isolatie stuifzand 7934

Populaire Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Vragen voor een isolatiespecialist in Stuifzand?

Waarom mijn woning in Stuifzand isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Greenchoice of Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimale leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3750 en dat levert gemiddeld op €275 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Daardoor zie je op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige werkzaamheden zoals isolatie van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Hierna tref je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Formido, Hornbach, Multimate, Praxis, Hubo, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hoogeveen

Via opties voor subsidie worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? Een landelijke subsidie op isolatie is niet meer van kracht. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pak ‘m beet 15% van de onkosten mag je terugvorderen.
 • Het is een must dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Ook valt de uitgevoerde arbeid onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Stuifzand een subsidie of duurzaamheidslening. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.hoogeveen.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Hoogeveen
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Stuifzand. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Geholpen door het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Stuifzand wat overeenstemt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Op basis van een warmtescan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Stuifzand voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Stuifzand. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een comfortabel wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een gezonde leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen