Isolatie Waalwijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Waalwijk? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels haalbare maatregelen zoals dubbel glas en isolerende kozijnen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Waalwijk. We bespreken onderwerpen als isolatie van platte dak en koudebruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-waalwijk-5141

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Minder last van trek en tocht
 • Zet het milieu op 1
 • Geluidswerende werking
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWaalwijk
Postcode5141
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand bekijk jij de meest toegepaste methodes om je woning in Waalwijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Waalwijk is goed te betalen (plusminus € 980 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €255 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en je verbruikt minder energie. De kosten fluctueren rond de €1925 en de potentiële besparing ligt op €190 per jaar. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Waalwijk kost je zo’n €4650. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1180. De potentiële besparing ligt op €710 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €12500. Dit levert op plusminus €940 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we nog een aantal vaak toegepaste mogelijkheden. Hierna praten we over de populairste oplossingen.

 • Garage-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Waalwijk (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en uiteraard een groenere toekomst? Woning Waalwijk isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2700 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1200 per 12 maanden. Hierna tref je de totale kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Waalwijk. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3450)
€815
(€5550)
€970
(€8650)
Vloerisolatie€115
(€1450)
€170
(€2500)
€335
(€2800)
Spouwmuur€235
(€1450)
€500
(€2550)
€790
(€3325)
HR++ glas€210
(€2300)
€315
(€3700)
€450
(€5025)
isolatie waalwijk 5141

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Waalwijk?

Waarom mijn woning in Waalwijk isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Greenchoice of Pure Energie, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een prettig wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3175 en besparen tot €305, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Daardoor achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige klussen zoals vloer-, gevel of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Op deze website bekijk je een samenvatting van het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Formido, Praxis, Karwei, Multimate. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Waalwijk

Door gebruik te maken van subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Om en nabij 25 procent van de kosten mag je terugvragen.
 • De eis is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Tevens rekenen ze voor arbeidsloon een kleine BTW tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Waalwijk extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.waalwijk.nl voor de status in juni 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Waalwijk
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met het isoleren van je woning. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Waalwijk. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Gebruikmakend van het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Waalwijk wat in lijn is met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Waalwijk voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Waalwijk. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen bieden jou een optimaal wooncomfort en bespaart veel energie. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabele leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen