Isolatie Heesbeen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Heesbeen? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met enkele acties zoals bijvoorbeeld spouwmuren isoleren en tochtstrips of tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op isolatierevolutie.nl vind je belangrijke informatie over isolatie Heesbeen. Dit kan gaan om thema’s als isolerende raambekleding en spouwanker. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-heesbeen-5256

 • Minder energielasten
 • Een gezonde leefomgeving
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Je kunt veel zelf doen
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5256
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna zie je de meest rendabele onderdelen om jouw woning in Heesbeen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Heesbeen kan erg voordelig (om en nabij de € 980 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €295 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten zijn ongeveer €1600 en het resultaat is zo’n €255 per jaar. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Heesbeen kost zo’n €5450. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1140. Het voordeel loopt al gauw op tot €870 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11900. De winst is grofweg €900 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0onderscheiden we allerlei alternatieve vormen. In onderstaande tekst benoemen we de populairste opties.

 • Isoleren van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Heesbeen (juli 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en ook een energiebewuste maatschappij? Woning Heesbeen isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2075 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €800 per jaar. Hierna kijken we naar de hoogte van de investering zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Heesbeen. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een 4 procent spaarrente. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per doel zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4150)
€845
(€6550)
€1060
(€9050)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€195
(€1650)
€380
(€3450)
Spouwmuur€350
(€1550)
€500
(€2550)
€790
(€3025)
HR++ glas€220
(€2750)
€305
(€4000)
€400
(€4775)
isolatie heesbeen 5256

Erkende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

FAQ voor de isolatiespecialist in Heesbeen?

Waarom mijn woning in Heesbeen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Eneco of Nuon, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangenaam binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3975, dat betekent een winst van 325 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Daardoor komt u erachter wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide investeringen als isolatie van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Op deze pagina vind je praktische info over veel gebruikte types. Te koop bij populaire bouwmarkten als Karwei, Hubo, Gamma, Hornbach, Multimate, Praxis. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Heusden

Dankzij subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Grofweg 20% van de offerte zijn terug te vragen.
 • De voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Overigens valt de uitgevoerde arbeid onder het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Heesbeen een speciaal potje beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.heusden.nl voor meer informatie.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Heusden
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een schappelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Heesbeen. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Heesbeen wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. D.m.v. een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Heesbeen voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Heesbeen. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen resulteren in een fijn en comfortabel binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een aangename leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen