Isolatie Baarle-Nassau

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Baarle-Nassau? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een investering als isolatie van binnenmuren en verwarmingsbuizen isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Hieronder bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Baarle-Nassau. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als isolatie van de spouwmuur en warmtelekken. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-baarle-nassau-5110

 • Flinke besparing
 • Een gezond klimaat in huis
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Ook geluidswerend
 • Erkende uitvoerders

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBaarle-Nassau
Postcode5110
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand tref jij de interessantste methodes om een woning in Baarle-Nassau te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Baarle-Nassau is aantrekkelijk (gemiddeld zo’n € 850 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €210 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een fors lagere energierekening. De kosten liggen rond €1975 en de winst ligt rond de €230 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, isolatiechape, isolatiematrassen, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Baarle-Nassau kost je zo’n €4950. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €960. Je energiekosten dalen flink, tot wel €680 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11100. Je profiteert van ong. €980 per jaar. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder bestaan er verschillende rendabele opties. Hieronder bediscussiëren we de interessantste vormen.

 • Isoleren garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur-isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Baarle-Nassau (juni 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en natuurlijk een energiezuinige wereld? Woning Baarle-Nassau isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2325 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1350 per jaar. Hieronder berekenen we de totale prijs als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Baarle-Nassau. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 6% rente. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3650)
€835
(€6100)
€960
(€9550)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€235
(€1650)
€355
(€2700)
Spouwmuur€225
(€800)
€420
(€2425)
€840
(€3525)
HR++ glas€205
(€2800)
€325
(€3200)
€395
(€5125)
isolatie baarle-nassau 5110

Interessante Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Baarle-Nassau?

Waarom mijn woning in Baarle-Nassau isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Eneco of Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3925, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €295, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Zo check je wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Omvangrijke klussen zoals isoleren van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. In de box hieronder komen we met een handig overzicht van de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Formido, Hubo, Karwei, Multimate, Praxis, Hornbach. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Baarle-Nassau

Met hulp van opties voor subsidie wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pak ‘m beet 25 procent van de tarieven mag je terug verwachten.
 • De conditie is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder vallen de manuren onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Baarle-Nassau een potje voor dergelijke werkzaamheden. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.baarle-nassau.nl voor de voorwaarden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Baarle-Nassau
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Baarle-Nassau. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Met behulp van onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Baarle-Nassau wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Dankzij een warmtescan check je op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Baarle-Nassau voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Baarle-Nassau. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Start altijd met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen dragen bij aan een gezond wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een gezond wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen