Isolatie Herpt

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Herpt? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van enkele acties zoals de zolder isoleren of isolatie van verwarmingsbuizen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website bekijk je diverse informatie over isolatie Herpt. Denk aan onderwerpen als dakkapel isoleren en de groene lening. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-herpt-5256

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Minder problemen met vocht
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Beperking geluiden van buiten
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5256
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatierevolutie.nl vind jij de interessantste onderdelen om jouw woning in Herpt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Herpt is aantrekkelijk (vanaf plusminus € 800 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €285 (jaarlijkst, prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De prijzen zijn gemiddeld €1950 en het rendement ligt op zo’n €190 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, isolatiechape, chips, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Herpt kost je zo’n €5350. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1060. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €730, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €11300. Je profiteert van plusminus €930 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we nog een aantal mogelijke uitvoeringen. In het volgende overzicht beoordelen we de meest populaire opties.

 • Garage isolatie: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur-isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Herpt (april 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en ook een duurzame maatschappij? Woning Herpt isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2650 m3. De besparing komt neer op €1350 per jaar. Op deze pagina vind je de totale kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Herpt. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3950)
€775
(€5900)
€1040
(€9850)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€205
(€2650)
€300
(€2750)
Spouwmuur€295
(€1250)
€540
(€2200)
€840
(€3575)
HR++ glas€195
(€2175)
€280
(€3775)
€420
(€5050)
isolatie herpt 5256

Professionele Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Herpt?

Waarom mijn woning in Herpt isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieleverancier als Greenchoice en Pure Energie, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettig klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Mede geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3325, dat betekent een winst van 315 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Dan check je hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende werkzaamheden zoals dak-, vloer of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Hieronder ontdek je nuttige informatie over het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Hubo, Karwei, Gamma, Multimate, Formido, Hornbach. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Heusden

Dankzij een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Circa 20% van de kosten zijn terug te vragen.
 • Het is een must dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Zo nu en dan is er in Herpt een speciaal potje beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.heusden.nl voor de status in april 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Heusden
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een duurzame lening zonder hoge lasten opgezet voor energiebesparende maatregelen in Herpt. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Geholpen door het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Herpt wat schikt naar jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan zie je waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Herpt voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Herpt. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen bieden jou een gezond wooncomfort en veel minder stookkosten. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een gezond leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen