Isolatie Vlijmen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Vlijmen? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van enkele acties als isolatie van de buitengevel of isolerende deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand bekijk je belangrijke informatie over isolatie Vlijmen. Dit kan gaan om onderwerpen als isolatie van de vliering en verschillende materialen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-vlijmen-5251

 • Flinke besparing
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Kies voor een beter milieu
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5251
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand check je de meest rendabele stappen om je woning in Vlijmen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Vlijmen is betaalbaar (al vanaf +/- € 970 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €195 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven variëren rond €1975 en de winst ligt rond de €230 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Vlijmen kost +/- €5200. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1040. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €690 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €11900. Daarmee bespaar je plusminus €920 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we allerlei mogelijke oplossingen. In onderstaande tekst beschrijven we de meest toegepaste oplossingen.

 • Isoleren garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in Vlijmen (juni 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening of bijdragen aan een CO-2 reducerende samenleving? Woning Vlijmen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2250 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €800 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal calculeren we de kosten (bij benadering) wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Vlijmen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per oplossing tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4000)
€735
(€5550)
€1090
(€8800)
Vloerisolatie€150
(€1450)
€225
(€2500)
€320
(€2700)
Spouwmuur€290
(€1725)
€720
(€2750)
€850
(€3075)
HR++ glas€220
(€1825)
€285
(€3925)
€350
(€4950)
isolatie vlijmen 5251

Gangbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Vlijmen?

Waarom mijn woning in Vlijmen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energieaanbieder als Essent en Vandebron, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een gezond klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3200 en besparen tot €245 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Zo wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige werkzaamheden als vloer-, gevel of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. In de box hieronder check je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Karwei, Hornbach, Praxis, Formido, Gamma, Multimate. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Heusden

Door een subsidie wordt een huis isoleren lucratiever. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 25 procent van de uitvoeringskosten mag je terug verwachten.
 • Het is een must dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Bovendien valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Soms is er in Vlijmen een speciaal potje beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.heusden.nl voor opties in juni 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Heusden
Het is onderhand wel helder: je kunt flink bezuinigen met het isoleren van je woning. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Vlijmen. Andere opties zijn Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Vlijmen wat matcht met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met behulp van een warmtescan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Vlijmen voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Vlijmen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen dragen bij aan een gezond wooncomfort en een significant lagere energierekening. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een aangenaam binnenklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen