Isolatie Drunen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Drunen? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via haalbare maatregelen zoals isolatie van de schuur of radiatorfolie aanbrengen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties met een prima rendement. Onderstaand ontdek je belangrijke informatie over isolatie Drunen. Je leest uitvoerig over topics als isolatie van de spouwmuur en houten vloer isoleren. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-drunen-5151

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Een prettig leefklimaat
 • Vermindering Milieu-impact
 • Voor iedere portemonnee
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5151
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna vind jij de meest rendabele methodes om jullie woning in Drunen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte met als gevolg een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Drunen is voordeling (al vanaf € 740 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €190 op jaarbasis (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren geeft de kou geen kans en bespaart veel energie. De onkosten zijn ongeveer €1900 en de besparing loopt op tot €195 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als glaswol, dekens, folie, icynene. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Drunen kost plusminus €4550. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €980. Het rendement is al snel €850 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €11300. Het voordeel is plusminus €820 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zien we meerdere interessante oplossingen. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest interessante vormen.

 • Garage isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Drunen (februari 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een energiebewuste maatschappij? Woning Drunen isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2350 m3. Dat komt neer op €1425 op jaarbasis. Op deze pagina check je de verwachte kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Drunen. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Een dak isoleren kan men terugverdienen in negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per type vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3250)
€665
(€7250)
€1250
(€9700)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€170
(€1850)
€365
(€3150)
Spouwmuur€190
(€925)
€620
(€2400)
€855
(€3225)
HR++ glas€235
(€2475)
€325
(€3550)
€390
(€4500)
isolatie drunen 5151

Omliggende plaatsen:

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Drunen?

Waarom mijn woning in Drunen isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Eneco of Nuon, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een prettig leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3525 en dat bespaart tot €220 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Op die manier check je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Grootse werkzaamheden zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Hierna lees je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Formido, Praxis, Hornbach, Hubo, Multimate. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Heusden

Door te profiteren van (regionale) subsidies wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pak ‘m beet 20% van de tarieven mag je terugvragen.
 • De eis is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evenzeer valt de uitgevoerde arbeid onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Drunen een speciaal potje beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.heusden.nl voor de voorwaarden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Heusden
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Drunen. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Aan de hand van tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Drunen wat in lijn is met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan check je waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Drunen voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Drunen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen bieden sowieso een aangenaam warm huis en veel minder stookkosten. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid van de bewoners. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen