Isolatie Gilze en Rijen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Gilze en Rijen? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Met enkele acties zoals isolatie van de vloer en isolerende deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze website tref je uitgebreide informatie over isolatie Gilze en Rijen. Je komt meer te weten over vraagstukken over de garage isoleren en lambda waarde. Meteen besparen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-gilze-en-rijen-5121

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Een warmere én stillere woning
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGilze en Rijen
Postcode5121
Netnummer0161 (+31161)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand vind jij de meest rendabele methodes om een woning in Gilze en Rijen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Gilze en Rijen is goedkoop beginnend bij € 990 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €255 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren geeft de kou geen kans en bespaart veel energie. De tarieven variëren rond €1700 en de besparing op de energienota loopt op tot €235, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, chips, isolatiematrassen, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Gilze en Rijen kost zo’n €5350. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1150. Je energiekosten dalen flink, tot wel €780 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €13100. Het rendement is plusminus €790 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder onderscheiden we nog meer populaire uitvoeringen. In het gedeelte hierna vermelden we de interessantste uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Gilze en Rijen (juli 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en uiteraard een energiebewuste wereld? Woning Gilze en Rijen isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2975 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1150 op jaarbasis. Op isolatierevolutie.nl komen we met de totale prijs wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Gilze en Rijen. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3300)
€675
(€5750)
€1070
(€9550)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€295
(€1850)
€330
(€2700)
Spouwmuur€310
(€1225)
€510
(€2275)
€810
(€3400)
HR++ glas€245
(€2925)
€340
(€3250)
€440
(€4800)
isolatie gilze-en-rijen 5121

Bekende Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Vragen voor een isolatiespecialist in Gilze en Rijen?

Waarom mijn woning in Gilze en Rijen isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Delta of Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een prettig klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Ook zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3425 en dat levert gemiddeld op €285 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Daardoor ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende investeringen als isoleren van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Hierna vind je nuttige informatie over veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Praxis, Multimate, Karwei, Hornbach, Formido, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Gilze en Rijen

Dankzij een subsidie wordt je woning isoleren nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Om en nabij 25 procent van de factuur zijn terug te vragen.
 • De regel is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evengoed wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Gilze en Rijen extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gilzerijen.nl voor meer informatie.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Gilze en Rijen
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening met een gunstige rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Gilze en Rijen. Andere opties zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Dankzij onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Gilze en Rijen wat past bij je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. D.m.v. een warmtescan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn geen HR++ glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Gilze en Rijen voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Gilze en Rijen. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen resulteren in een gezonde leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor de gezondheid van de bewoners. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen