Isolatie Nieuwkuijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Nieuwkuijk? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de bodem en schuimstrips heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal lees je handige informatie over isolatie Nieuwkuijk. Je komt meer te weten over thema’s als de binnengevel isoleren en thermische bruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-nieuwkuijk-5253

 • Lagere maandlasten
 • Een gezond wooncomfort
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Reductie geluid
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5253
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand bekijk jij de populairste acties om je woning in Nieuwkuijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Nieuwkuijk kan erg voordelig (vanaf € 950 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €210 (jaarlijkst, tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer geeft de kou geen kans en veel lagere gaskosten. De kosten zijn zo’n €1950 en de winst ligt rond de €200 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, EPS parels, chips, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Nieuwkuijk kost gemiddeld €5800. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1240. De potentiële besparing ligt op €740 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11800. Dit levert op plusminus €870 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we allerlei interessante vormen. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Nieuwkuijk (februari 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota of bijdragen aan een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Nieuwkuijk isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2950 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1025 op jaarbasis. Hieronder komen we met de gemiddelde kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Nieuwkuijk. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3250)
€865
(€6600)
€1030
(€8450)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€240
(€1650)
€315
(€2950)
Spouwmuur€285
(€1200)
€680
(€2350)
€905
(€3100)
HR++ glas€230
(€1975)
€320
(€3675)
€430
(€4950)
isolatie nieuwkuijk 5253

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

FAQ voor de isolatiespecialist in Nieuwkuijk?

Waarom mijn woning in Nieuwkuijk isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Delta en Qurrent, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een gezond klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €4000, waarbij u een besparing realiseert van €225 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Hierdoor wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden als vloer-, dak of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie kopen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Onderstaand bekijk je praktische info over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Praxis, Hubo, Karwei, Formido. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Heusden

Door subsidies wordt het investeren in je huis nog interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? Een landelijke subsidie op isolatie is in 2017 volledig afgeschaft. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Grofweg een kwart van de factuur krijg je weer terug.
 • Een voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Tevens is het arbeidsloon ingedeeld in het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Nieuwkuijk extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.heusden.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Heusden
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen door je huis te isoleren. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Nieuwkuijk. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van ons stappenplan creëer je een isolatieplan Nieuwkuijk wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Geholpen door een warmtescan ontdek je waar de zwakke plekken liggen. Onder andere dubbel glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Nieuwkuijk voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Nieuwkuijk. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een gezonde leefomgeving en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een aangenaam leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen