Isolatie Hedikhuizen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Hedikhuizen? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een investering zoals bijvoorbeeld de garage isoleren en kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Hierna lees je belangrijke informatie over isolatie Hedikhuizen. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals dakisolatie en steenwol Isolatie. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-hedikhuizen-5256

 • Besparen op energienota
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Ook geluidsdicht
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5256
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf bekijk je de aantrekkelijkste werkzaamheden om je woning in Hedikhuizen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Hedikhuizen is goed te betalen (rond de € 750 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €225 per jaar (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en flink lagere energiekosten. De tarieven bedragen zo’n €1600 en de winst ligt rond de €190 p/jaar. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn glaswol, dekens, steenwol, folie. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Hedikhuizen kost doorgaans €5350. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1130. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €690 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11500. Hiermee bespaar je circa €790 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0kennen we verscheidene vaak toegepaste opties. In de volgende paragraaf behandelen we de meest populaire oplossingen.

 • Isoleren garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Hedikhuizen (februari 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten of bijdragen aan een bewuste wereld? Woning Hedikhuizen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2150 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1375 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal check je de totale prijs op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Hedikhuizen. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5 procent rente. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3200)
€645
(€5750)
€1140
(€9500)
Vloerisolatie€125
(€1300)
€295
(€2300)
€375
(€3450)
Spouwmuur€265
(€1325)
€510
(€1975)
€905
(€3000)
HR++ glas€220
(€2075)
€305
(€3100)
€440
(€5200)
isolatie hedikhuizen 5256

Actuele Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Vragen voor een isolatiespecialist in Hedikhuizen?

Waarom mijn woning in Hedikhuizen isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Eneco of Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimaal binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3025, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €270 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Op die manier komt u erachter waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide acties als isoleren van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Hierna lees je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Formido, Hornbach, Hubo, Karwei, Gamma, Multimate. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: neemt geen vocht op

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Heusden

Dankzij een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie is in 2017 volledig afgeschaft. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 15 procent van de factuur kan je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Bovendien wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Misschien is er in Hedikhuizen extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.heusden.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Heusden
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een prachtige lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Hedikhuizen. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Hedikhuizen wat overeenstemt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Hedikhuizen voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Hedikhuizen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen leiden tot een aangenaam binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een prettige leefomgeving. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen