Isolatie Oudheusden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Oudheusden? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met enkele acties als bijv. de vloer isoleren en isolerende kozijnen en deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal bekijk je belangrijke informatie over isolatie Oudheusden. Je leest uitvoerig over vraagstukken over gevelisolatie en PIR isolatie. Direct aan de slag? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-oudheusden-5256

 • Besparen op energienota
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Je kunt veel zelf doen
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5256
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn standaard solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Verderop achterhaal je de meest toegepaste werkzaamheden om jouw woning in Oudheusden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Oudheusden is interessant (rond de € 730 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €195 per jaar (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven zijn zo’n €1700 en je profiteert van een besparing tot wel €230 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Oudheusden kost om en nabij de €4800. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1010. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €760, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12200. Het rendement is ongeveer €950 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

0kennen we nog een aantal interessante alternatieven. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in Oudheusden (april 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten of een energiezuinige samenleving? Woning Oudheusden isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2850 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1400 per jaar. Op ons isolatie portaal komen we met de verwachte kosten zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Oudheusden. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Een dak isoleren kan men terugverdienen in negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3250)
€865
(€7350)
€1120
(€9850)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€280
(€2500)
€315
(€3350)
Spouwmuur€235
(€1475)
€620
(€2675)
€900
(€3275)
HR++ glas€240
(€2025)
€310
(€3475)
€355
(€4425)
isolatie oudheusden 5256

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Oudheusden?

Waarom mijn woning in Oudheusden isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Eneco en NLE, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3300, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €285 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Dan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse acties als isoleren van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Hieronder lees je praktische info over veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Karwei, Hubo, Praxis, Gamma, Multimate. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Heusden

Met hulp van een subsidie wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot is in 2017 volledig afgeschaft. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 20% van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • De regel is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Oudheusden een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.heusden.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Heusden
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, vloer of dak. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Oudheusden. Ook interessant is de Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Oudheusden wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, oude muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Oudheusden voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Oudheusden. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen bieden sowieso een aangenaam leefklimaat en een fors lagere energierekening. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel klimaat in huis. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen