Isolatie Loon op Zand

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Loon op Zand? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een paar maatregelen als de schuur isoleren en tochtprofielen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand check je waardevolle informatie over isolatie Loon op Zand. We staan stil bij topics als je dak isoleren en energiebespaarlening. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-loon-op-zand-5175

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • CO2 uitstoot beperken
 • Relatief snel te plaatsen
 • Veel lokale specialisten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLoon op Zand
Postcode5175
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn standaard solide geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje vind je de meest rendabele toepassingen om een woning in Loon op Zand te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Loon op Zand is goed te betalen (om en nabij de € 890 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €210 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De prijzen zijn zo’n €1625 en het bespaart circa €265 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als folie, glaswol, dekens, icynene. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Loon op Zand kost +/- €5750. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1100. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €750 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12200. Het rendement is om en nabij €770 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we diverse vaak toegepaste alternatieven. Hieronder praten we over de meest rendabele oplossingen.

 • Garage isolatie: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Loon op Zand (juni 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten of een groenere wereld? Woning Loon op Zand isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2950 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1150 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal ontdek je de verwachte kosten zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Loon op Zand. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per soort vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3700)
€865
(€6400)
€1090
(€9550)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€295
(€1950)
€345
(€3500)
Spouwmuur€200
(€1350)
€670
(€2450)
€840
(€3325)
HR++ glas€210
(€2850)
€320
(€3050)
€360
(€4975)
isolatie loon-op-zand 5175

Erkende Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Meer weten over de isolatiespecialist in Loon op Zand?

Waarom mijn woning in Loon op Zand isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energieaanbieder als Essent of NLE, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3025 en dat levert gemiddeld op €200 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Zo check je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke projecten als isoleren van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Op deze website bekijk je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Gamma, Hornbach, Hubo, Karwei, Multimate, Formido. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Loon op Zand

Door subsidiemogelijkheden wordt het investeren in je huis nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Plusminus 25% van de uitvoeringskosten mag je terug verwachten.
 • Het is een must de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Eveneens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het kleine BTW tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Misschien is er in Loon op Zand een groene lening of extra potje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.loonopzand.nl voor de voorwaarden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Loon op Zand
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Loon op Zand. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Dankzij de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Loon op Zand wat strookt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Door een warmtescan ontdek je wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, gammele muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Loon op Zand voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Loon op Zand. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam klimaat in huis en flink lagere energiekosten. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen