Isolatie Elshout

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Elshout? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een isolatiemaatregel als je spouwmuur isoleren en isolatie van de dakkapel heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Hieronder tref je nuttige informatie over isolatie Elshout. We staan stil bij zaken als radiatorfolie en U-waarde. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-elshout-5154

 • Flinke besparing
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Verantwoorde investering
 • Dempt het geluid
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5154
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand vind jij de meest toegepaste onderdelen om een woning in Elshout te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Elshout is goedkoop (vanaf ongeveer € 720 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €195 op jaarbasis (prijzen maart 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer geeft de kou geen kans en flink lagere energiekosten. De onkosten bedragen zo’n €1625 en de besparing loopt op tot €250, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Elshout kost plusminus €5100. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1210. Je energiekosten dalen flink, tot wel €690 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12200. Het voordeel is ongeveer €860 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast zijn er nog meer rendabele opties. Hierna praten we over de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isolatie van garage: Een garage om van te genieten
 • Isolatie van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Elshout (maart 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten of bijdragen aan een duurzame samenleving? Woning Elshout isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2750 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €800 op jaarbasis. Hierna vind je de totale kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Elshout. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4350)
€815
(€5850)
€970
(€8900)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€285
(€2250)
€380
(€3150)
Spouwmuur€315
(€1575)
€730
(€1900)
€800
(€3650)
HR++ glas€195
(€1825)
€280
(€3200)
€365
(€5050)
isolatie elshout 5154

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Meer weten over de isolatiespecialist in Elshout?

Waarom mijn woning in Elshout isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Essent of Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezond leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3100 en dat bespaart tot €335 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Zo zie je op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grote klussen zoals isoleren van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. In de box hieronder ontdek je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Formido, Multimate, Hornbach, Karwei, Praxis. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Heusden

Mede door subsidies wordt woningisolatie nog lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 20% van de factuur krijg je weer terug.
 • Het is een must dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Daarnaast valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Elshout een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.heusden.nl voor opties in maart 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Heusden
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Elshout. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door onderstaande tips kom je met een isolatieplan Elshout wat conformeert aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Aan de hand van een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Elshout voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Elshout. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een gezond wooncomfort en bespaart veel energie. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een gezond klimaat in huis. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen