Isolatie Haarsteeg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Haarsteeg? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen als isolatie binnenkant gevel of kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina check je diverse informatie over isolatie Haarsteeg. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals radiatorisolatie en lambda waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-haarsteeg-5256

 • Lagere energierekening
 • Een gezond leefklimaat
 • Groene investering
 • Speciale groene leningen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5256
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina achterhaal jij de aantrekkelijkste toepassingen om je woning in Haarsteeg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Haarsteeg is aantrekkelijk (plusminus € 780 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €290 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen zijn zo’n €1600 en je profiteert van een besparing tot wel €240 per jaar. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als steenwol, folie, dekens, glaswol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Haarsteeg kost doorgaans €5000. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1120. Je energiekosten dalen flink, tot wel €680 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11100. Je profiteert van ongeveer €860 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Verder kennen we allerlei populaire opties. In het volgende overzicht vermelden we de populairste uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder-isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Haarsteeg (februari 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en tegelijkertijd een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Haarsteeg isoleren kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2125 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1350 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal check je de kosten (bij benadering) wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Haarsteeg. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3300)
€755
(€5700)
€1190
(€8750)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€280
(€2200)
€370
(€3100)
Spouwmuur€375
(€1125)
€520
(€2575)
€910
(€3275)
HR++ glas€215
(€2000)
€315
(€3900)
€435
(€4875)
isolatie haarsteeg 5256

Interessante Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Haarsteeg?

Waarom mijn woning in Haarsteeg isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Budget Energie of NLE, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een gezonde leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3650 en dat levert gemiddeld op €345 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Vandaar achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige projecten zoals gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Hierna vind je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Formido, Praxis, Karwei, Multimate, Hornbach. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: neemt geen vocht op

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Heusden

Door gebruik te maken van opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer een kwart van de onkosten krijg je weer terug.
 • De conditie is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evenzeer wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Haarsteeg een potje voor dergelijke werkzaamheden. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.heusden.nl voor meer informatie.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Heusden
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag dankzij woningisolatie. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Haarsteeg. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Haarsteeg wat matcht met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Gebruikmakend van een warmtescan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Haarsteeg voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Haarsteeg. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een aangenaam warm huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen