Isolatie Doeveren

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Doeveren? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een paar maatregelen zoals bodemisolatie en naden en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op deze website ontdek je belangrijke informatie over isolatie Doeveren. We bespreken onderwerpen als isolatie van binnenmuren en K-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-doeveren-5256

 • Een structureel lagere energierekening
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Minder vervuiling
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5256
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn veelal goed geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje vind je de interessantste methodes om je woning in Doeveren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Doeveren is goedkoop beginnend bij € 770 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €270 per jaar (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten bedragen zo’n €1650 en de potentiële besparing ligt op €200 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Doeveren kost plusminus €5850. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1130. Het rendement is al snel €820 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €11600. Daarmee bespaar je circa €790, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we nog een aantal vaak toegepaste mogelijkheden. In het gedeelte hieronder bespreken we de populairste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Doeveren (februari 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en een groenere maatschappij? Woning Doeveren isoleren kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2925 m3. Dat komt neer op €1375 p/jaar. Onderstaand ontdek je de totale prijs zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Doeveren. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5% spaarrekening. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per doel zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3450)
€605
(€4600)
€1070
(€8150)
Vloerisolatie€125
(€1100)
€190
(€2100)
€315
(€2750)
Spouwmuur€335
(€900)
€710
(€1900)
€885
(€3475)
HR++ glas€210
(€2125)
€285
(€4175)
€350
(€4475)
isolatie doeveren 5256

Interessante Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

FAQ voor de isolatiespecialist in Doeveren?

Waarom mijn woning in Doeveren isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Essent of Vandebron, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een comfortabel wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Tevens zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3850, dat betekent een winst van 240 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Hierdoor analyseert u wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Ingrijpende maatregelen zoals dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl komen we met een samenvatting van veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Multimate, Gamma, Formido, Karwei, Praxis, Hornbach. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Heusden

Mede door een subsidie worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 25 procent van de uitvoeringskosten kan je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evenzeer is het arbeidsloon ingedeeld in het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Af en toe is er in Doeveren een subsidie of duurzaamheidslening. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.heusden.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Heusden
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen met gevel-, vloer of dakisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening met concurrerende rentepercentages speciaal voor energiebesparende maatregelen in Doeveren. Bekijk ook eens de GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Dankzij de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Doeveren wat matcht met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Geholpen door een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, oude muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Doeveren voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Doeveren. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een aangenaam warm huis en maken dat je minder energie gebruikt. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is cruciaal de gezondheid van de bewoners. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen