Isolatie Purmer

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Purmer? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een investering zoals bijvoorbeeld binnenmuren isoleren en radiatorfolie aanbrengen kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna lees je belangrijke informatie over isolatie Purmer. Je komt meer te weten over onderwerpen als isolatie van de binnengevel en purschuim. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-purmer-1481

 • Veel minder betalen voor energie
 • Een prettig leefklimaat
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1481
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf lees jij de interessantste manieren om jouw woning in Purmer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Purmer kan erg voordelig (al vanaf € 940 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €260 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en bespaart veel energie. De kosten fluctueren rond de €1925 en de besparing op de energienota loopt op tot €235 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, isolatiechape, EPS parels, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Purmer kost doorgaans €4950. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €970. Het rendement is al snel €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13300. Het rendement is grofweg €960, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Overigens kennen we diverse vaak toegepaste werkzaamheden. In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur-isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Purmer (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een groenere toekomst? Woning Purmer isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2475 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €975 per jaar. Op deze website ontdek je de totale kosten zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Purmer. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per soort zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3350)
€675
(€4700)
€1220
(€8750)
Vloerisolatie€160
(€1250)
€240
(€2200)
€355
(€2850)
Spouwmuur€250
(€1650)
€610
(€2200)
€945
(€3525)
HR++ glas€235
(€2675)
€320
(€3725)
€440
(€4925)
isolatie purmer 1481

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Vragen voor een isolatiespecialist in Purmer?

Waarom mijn woning in Purmer isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Eneco en Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3250, waarbij u een besparing realiseert van €255 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Op basis daarvan kom je erachter wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Ingrijpende acties als isolatie van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Hierna vind je een samenvatting van het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Multimate, Hornbach, Praxis, Gamma, Karwei, Formido. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Edam-Volendam

Dankzij (regionale) subsidies wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg een kwart van de factuur kan je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder vallen de manuren onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Af en toe is er in Purmer een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.edam-volendam.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Edam-Volendam
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Purmer. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door middel van de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Purmer wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met een warmtescan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere warmtedoorlatend glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Purmer voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Purmer. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren in een comfortabel klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen