Isolatie Volendam

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Volendam? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de gevel of buisisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website komen we met bruikbare informatie over isolatie Volendam. We staan stil bij topics als isolatie van de binnengevel en glaswol isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-volendam-1131

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Een verantwoorde keuze
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1131
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl bekijk je de meest rendabele manieren om jullie woning in Volendam te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Volendam is aantrekkelijk (plusminus € 820 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €210 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en een fors lagere energierekening. De prijzen variëren rond €1850 en het resultaat is zo’n €185 per jaar. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Volendam kost om en nabij de €5650. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1140. De potentiële besparing ligt op €680 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €11500. De winst is ongeveer €960, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we verscheidene vaak toegepaste uitvoeringen. Hieronder behandelen we de meest populaire oplossingen.

 • Garage isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isoleren in Volendam (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een energiebewuste toekomst? Woning Volendam isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2725 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €975 per jaar. Op deze website komen we met de hoogte van de investering in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Volendam. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5 procent rente. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per type zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3200)
€815
(€4700)
€1020
(€8000)
Vloerisolatie€155
(€1400)
€185
(€2250)
€310
(€3600)
Spouwmuur€375
(€1400)
€670
(€2425)
€865
(€3400)
HR++ glas€195
(€2550)
€335
(€3775)
€370
(€4550)
isolatie volendam 1131

Populaire Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Vragen voor een isolatiespecialist in Volendam?

Waarom mijn woning in Volendam isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Greenchoice of Powerpeers, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een gezonde leefomgeving en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3650, dat betekent een winst van 210 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Dan analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als gevel-, dak of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. In de box hieronder vind je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Hubo, Multimate, Gamma, Formido, Karwei, Praxis. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Edam-Volendam

Mede door opties voor subsidie worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Om en nabij 25% van de uitvoeringskosten kan je terugvragen.
 • Uitgangspunt is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Bovendien valt de uitgevoerde arbeid onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Volendam een groene lening of extra potje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.edam-volendam.nl voor opties in juni 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Edam-Volendam
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Volendam. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Aan de hand van het advies hieronder creëer je een isolatieplan Volendam wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door middel van een warmtescan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Volendam voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Volendam. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen leiden tot een comfortabele leefomgeving en een significant lagere energierekening. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een prettig klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen