Isolatie Hobrede

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Hobrede? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Via een investering als isolatie binnenkant gevel of isolerende raambekleding kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand komen we met handige informatie over isolatie Hobrede. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals vloerisolatie en R-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-hobrede-1477

 • Flinke besparing
 • Een gezond leefklimaat
 • Groene investering
 • Beperking geluiden van buiten
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1477
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand tref je de meest toegepaste acties om jouw woning in Hobrede te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Hobrede is voordeling (vanaf plusminus € 790 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €190 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en een significant lagere energierekening. De kosten bedragen zo’n €1675 en de besparing loopt op tot €275 per jaar. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, PUR schuim, EPS parels, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Hobrede kost zo’n €5800. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €960. De besparing loopt op tot €740 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €12000. Het voordeel is ong. €830 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast onderscheiden we meerdere rendabele oplossingen. In het gedeelte hierna behandelen we de populairste alternatieven.

 • Isolatie garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere woning

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Hobrede (juni 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een duurzame maatschappij? Woning Hobrede isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2275 m3. Dat komt neer op €1075 per jaar. Op isolatierevolutie.nl bekijk je de gemiddelde kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Hobrede. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3750)
€855
(€6500)
€930
(€8600)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€220
(€2250)
€395
(€3400)
Spouwmuur€240
(€800)
€680
(€2350)
€940
(€3000)
HR++ glas€245
(€2250)
€340
(€3500)
€360
(€4425)
isolatie hobrede 1477

Professionele Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Hobrede?

Waarom mijn woning in Hobrede isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Engie of Nuon, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een optimaal klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3700 en geeft een besparing van €220 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op die manier ziet u wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende werkzaamheden als isolatie van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl check je meer info over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Praxis, Karwei, Hubo, Gamma, Formido, Hornbach. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Edam-Volendam

Door de ondersteuning van een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? Een landelijke subsidie op isolatie kan je niet meer aanvragen. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Ongeveer 15% van de onkosten zijn terug te vragen.
 • Het is een must dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evengoed valt de uitgevoerde arbeid onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Zo nu en dan is er in Hobrede een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.edam-volendam.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Edam-Volendam
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Hobrede. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Hobrede wat matcht met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Gebruikmakend van een warmtescan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om dubbel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Hobrede voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Hobrede. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen bieden jou een aangenaam leefklimaat en een fors lagere energierekening. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een aangenaam leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen