Isolatie Schardam

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Schardam? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een investering als bijv. bodemisolatie en schuimstrips kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Schardam. Dit kan gaan om thema’s als tochtprofielen en schijntocht. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-schardam-1476

 • De energienota gaat omlaag
 • Een gezond leefklimaat
 • Groene investering
 • Dempt het geluid
 • Veel lokale specialisten

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1476
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop achterhaal jij de meest interessante werkzaamheden om een woning in Schardam te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Schardam is goed te betalen (om en nabij de € 900 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €265 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer geeft de kou geen kans en verlaagt het energiegebruik. De kosten variëren rond €1950 en de potentiële besparing ligt op €240 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, chips, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Schardam kost je zo’n €4450. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1020. Het voordeel loopt al gauw op tot €860 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €12100. Het voordeel is grofweg €750, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0kennen we nog enkele interessante uitvoeringen. Hieronder behandelen we de interessantste alternatieven.

 • Garage-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Schardam (juli 2024)?

Wil jij lagere energielasten en tegelijkertijd een CO-2 reducerende wereld? Woning Schardam isoleren kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2700 m3. Dat is dus al gauw €900 per jaar. Op deze website ontdek je de totale kosten op het moment dat je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Schardam. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 7 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per soort tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3350)
€695
(€6300)
€1170
(€8300)
Vloerisolatie€160
(€1450)
€265
(€2400)
€320
(€3250)
Spouwmuur€320
(€1000)
€480
(€2500)
€925
(€3100)
HR++ glas€240
(€2100)
€295
(€4150)
€430
(€4900)
isolatie schardam 1476

Plaatsen in de omgeving:

Gangbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Vragen voor een isolatiespecialist in Schardam?

Waarom mijn woning in Schardam isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Eneco en NLE, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3125, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €295 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Daardoor ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide activiteiten zoals isolatie van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Hierna komen we met een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Gamma, Karwei, Multimate, Hubo, Formido, Praxis. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Edam-Volendam

Door subsidies wordt het investeren in je huis nog interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Circa 25% van de onkosten zijn terug te vragen.
 • Een voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evenzeer rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Schardam een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.edam-volendam.nl voor de status in juli 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Edam-Volendam
Het is onderhand wel helder: je kunt flink bezuinigen met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Schardam. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Met behulp van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Schardam wat in lijn is met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn enkel glas, oude muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Schardam voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Schardam. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een prettig klimaat in huis en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen