Isolatie Oosthuizen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Oosthuizen? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels relatief eenvoudige maatregelen als isolatie binnenkant gevel en radiatorfolie plaatsen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand bekijk je bruikbare informatie over isolatie Oosthuizen. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als vliering isoleren en lambda waarde. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-oosthuizen-1474

 • Uitstekend rendement
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Minder storende geluiden
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1474
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website tref je de meest toegepaste onderdelen om jouw woning in Oosthuizen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Oosthuizen is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 880 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €210 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte in huis en een significant lagere energierekening. De onkosten bedragen zo’n €1675 en je bespaart op de energierekening, tot wel €245, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in Nederland zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Oosthuizen kost plusminus €5350. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1130. Je energiekosten dalen flink, tot wel €770 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €13200. Je profiteert van om en nabij €890 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we nog een aantal alternatieve vormen. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Oosthuizen (juni 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een bewuste samenleving? Woning Oosthuizen isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2650 m3. Dat komt neer op €1125 per jaar. Hieronder check je de verwachte kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Oosthuizen. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met 4 procent rente. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per optie tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3700)
€815
(€6500)
€1210
(€8250)
Vloerisolatie€160
(€1300)
€210
(€2050)
€385
(€3100)
Spouwmuur€250
(€975)
€520
(€2125)
€820
(€3225)
HR++ glas€220
(€2025)
€315
(€3100)
€360
(€4450)
isolatie oosthuizen 1474

Populaire Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Oosthuizen?

Waarom mijn woning in Oosthuizen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een prettig klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3725 en geeft een besparing van €205, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Op die manier ziet u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide werkzaamheden als isoleren van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. In de box hieronder check je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Hubo, Karwei, Gamma, Hornbach, Formido, Praxis. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Edam-Volendam

Dankzij subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Grofweg 25 procent van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • De eis is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Ook is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in Oosthuizen een potje voor dergelijke werkzaamheden. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.edam-volendam.nl voor opties in juni 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Edam-Volendam
Het is onderhand wel helder: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Oosthuizen. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Op basis van tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Oosthuizen wat schikt naar jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Middels een warmtescan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, verrotte muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Oosthuizen voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Oosthuizen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden jou een warm en comfortabel huis en flink lagere energiekosten. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen