Isolatie Middelie

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Middelie? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Via enkele acties zoals de garage isoleren of radiatorfolie aanbrengen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Hierna lees je bruikbare informatie over isolatie Middelie. Je leest uitvoerig over zaken als de spouw isoleren en ventilatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-middelie-1472

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een prettige leefomgeving
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1472
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina vind jij de populairste werkzaamheden om een woning in Middelie te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning verliest niet onnodig warmte met als gevolg een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Middelie is voordeling (vanaf zo’n € 790 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €195 per jaar (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren geeft de kou geen kans en flink lagere energiekosten. De kosten zijn gemiddeld €2000 en de potentiële besparing ligt op €245 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, chips, isolatiechape, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in Nederland zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Middelie kost ongeveer €4900. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1160. Je energiekosten dalen flink, tot wel €790 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €12200. Hiermee bespaar je pakweg €810, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we nog enkele aantrekkelijke alternatieven. Hieronder beoordelen we de populairste alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Middelie (april 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota of wellicht een duurzame samenleving? Woning Middelie isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2075 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1025 per 12 maanden. Op deze pagina tref je de hoogte van de investering zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Middelie. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5 procent rente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4150)
€625
(€5400)
€1130
(€8250)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€205
(€2600)
€400
(€3350)
Spouwmuur€350
(€1025)
€730
(€2250)
€890
(€3125)
HR++ glas€205
(€2575)
€340
(€3875)
€375
(€4750)
isolatie middelie 1472

Actuele Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Middelie?

Waarom mijn woning in Middelie isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Greenchoice of Vandebron, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3500 en dat bespaart tot €240 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Op basis daarvan ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden als dak-, vloer of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Op deze pagina komen we met een samenvatting van de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Multimate, Karwei, Praxis, Formido, Hubo. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: een gesloten celstructuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Edam-Volendam

Mede door een subsidie wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Zo’n een kwart van de onkosten krijg je weer terug.
 • Voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Eveneens vallen de manuren onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Middelie een speciaal potje beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.edam-volendam.nl voor de kleine lettertjes.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Edam-Volendam
Het is onderhand wel helder: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een groene lening zonder hoge lasten in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Middelie. Andere opties zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Middelie wat aansluit op jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Middelie voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Middelie. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen resulteren in een aangenaam leefklimaat en een fors lagere energierekening. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een optimaal leefklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen