Isolatie Warder

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Warder? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een paar maatregelen zoals isolatie van de gevel en tochtwering kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Op deze pagina komen we met belangrijke informatie over isolatie Warder. We staan stil bij items als isolatie van binnenmuren en cellulose isolatie. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-warder-1473

 • Veel geld besparen
 • Minder problemen met vocht
 • Milieubewuste keuze
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1473
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand vind je de populairste werkzaamheden om je woning in Warder te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Warder is interessant (vanaf ongeveer € 920 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €230 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat je minder energie gebruikt. De prijzen zijn gemiddeld €1950 en de besparing op de energienota loopt op tot €210 per jaar. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, chips, EPS parels, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Warder kost gemiddeld €4650. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1200. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €770, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €13100. Daarmee bespaar je pakweg €890, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens onderscheiden we diverse interessante mogelijkheden. In onderstaande tekst beoordelen we de meest toegepaste alternatieven.

 • Garage isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isoleren in Warder (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en een groenere samenleving? Woning Warder isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2150 m3. De besparing komt neer op €1350 per jaar. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de uiteindelijke kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Warder. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3750)
€715
(€6950)
€1100
(€9150)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€235
(€1950)
€345
(€2900)
Spouwmuur€295
(€1625)
€560
(€1950)
€850
(€3675)
HR++ glas€235
(€2325)
€340
(€3375)
€385
(€5300)
isolatie warder 1473

Professionele Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Warder?

Waarom mijn woning in Warder isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Engie en Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettig klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3550 en geeft een besparing van €215 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Zo zie je waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige acties zoals vloer-, gevel of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Op deze website check je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Multimate, Gamma, Hubo, Hornbach, Formido, Praxis. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Edam-Volendam

Door gebruik te maken van subsidies wordt woningisolatie nog interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 20 procent van de tarieven mag je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Overigens valt het arbeidsloon onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Geregeld is er in Warder een potje voor dergelijke werkzaamheden. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.edam-volendam.nl voor de kleine lettertjes.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Edam-Volendam
Het is onderhand wel helder: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages speciaal voor energiebesparende maatregelen in Warder. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Warder wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Via een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Warder voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Warder. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een gezond klimaat in huis en veel minder stookkosten. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een comfortabel leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen