Isolatie Edam

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Edam? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een aantal stappen als bijv. isolatie van de garage of tochtwering gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Onderstaand bekijk je bruikbare informatie over isolatie Edam. We staan stil bij thema’s als isolatie van de schuur en ventilatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-edam-1135

 • Aantrekkelijk rendement
 • Minder last van vocht
 • Kies voor een beter milieu
 • Tevens geluidsisolatie
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1135
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de meest rendabele onderdelen om jullie woning in Edam te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Edam is voordeling (gemiddeld zo’n € 890 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €200 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en bespaart veel energie. De prijzen zijn zo’n €1775 en je profiteert van een besparing tot wel €230 per jaar. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn folie, steenwol, glaswol, dekens. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Edam kost je zo’n €5300. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1140. De potentiële besparing ligt op €800 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €11100. Hiermee bespaar je circa €770 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we diverse vaak toegepaste uitvoeringen. Hieronder bediscussiëren we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Edam (april 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten of een bewuste gemeenschap? Woning Edam isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2775 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1450 per jaar. Onderstaand ontdek je de uiteindelijke kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Edam. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4% spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4300)
€795
(€7500)
€970
(€8750)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€220
(€1550)
€310
(€2900)
Spouwmuur€400
(€1575)
€740
(€2350)
€835
(€3150)
HR++ glas€220
(€2675)
€280
(€3825)
€350
(€5250)
isolatie edam 1135

Interessante Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Edam?

Waarom mijn woning in Edam isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Budget Energie en Vandebron, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een aangenaam binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3625 en geeft een besparing van €315 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier zie je hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Ingrijpende klussen zoals isolatie van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Hieronder bekijk je meer info over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Gamma, Hornbach, Hubo, Karwei, Formido. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Edam-Volendam

Met hulp van een subsidie wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Circa 15% van de uitvoeringskosten zijn terug te vragen.
 • De eis is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Edam een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.edam-volendam.nl voor de huidige regeleing.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Edam-Volendam
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Edam. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Met het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Edam wat dan voldoet aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Middels een warmtescan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, verouderde muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Edam voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Edam. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen resulteren in een aangenaam klimaat in huis en een fors lagere energierekening. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is cruciaal een aangenaam wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen