Isolatie Beets

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Beets? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals de spouw isoleren en isolerende kozijnen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website check je belangrijke informatie over isolatie Beets. We bespreken items als warmtereflecterende folie en minerale wol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-beets-1475

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Een prettig klimaat in huis
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Je kunt klein beginnen
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1475
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Verderop ontdek je de interessantste toepassingen om jullie woning in Beets te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Beets kan zeer goedkoop beginnend bij € 740 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €235 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer geeft de kou geen kans en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten zijn zo’n €1825 en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 op jaarbasis. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Beets kost gemiddeld €4700. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1050. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €830, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12800. Hiermee bespaar je om en nabij €870 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we allerlei alternatieve oplossingen. In onderstaande tekst praten we over de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isoleren garage: Altijd een warme garage
 • Isolatie schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte-isoleren: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Beets (juni 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening of een energiezuinige wereld? Woning Beets isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2700 m3. Dat is dus al gauw €825 p/jaar. Op deze website check je de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Beets. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per soort tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3750)
€805
(€6550)
€1100
(€8650)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€255
(€2250)
€370
(€3100)
Spouwmuur€200
(€1475)
€560
(€2050)
€850
(€3250)
HR++ glas€205
(€2250)
€335
(€3200)
€410
(€4900)
isolatie beets 1475

Gangbare Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Beets?

Waarom mijn woning in Beets isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Budget Energie of Oxxio, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettige leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3000 en geeft een besparing van €275, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Daardoor kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Hieronder vind je kort & bondige info over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Praxis, Hubo, Gamma, Hornbach, Multimate, Karwei. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Edam-Volendam

Door te profiteren van een subsidie worden investeringen in de woning zeker interessanter. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Zo’n 25 procent van de tarieven mag je terugvragen.
 • De regel is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evengoed vallen de manuren onder het kleine BTW tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Beets extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.edam-volendam.nl voor de kleine lettertjes.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Edam-Volendam
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Beets. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Met behulp van tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Beets wat past bij jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Geholpen door een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld enkel glas, oude muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Beets voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Beets. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen resulteren in een aangenaam binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een gezonde leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen