Isolatie Kwadijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Kwadijk? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een paar maatregelen als isolatie van de kruipruimte of deuren isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand vind je diverse informatie over isolatie Kwadijk. Bijvoorbeeld zaken als tochtwering en purschuim. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-kwadijk-1471

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1471
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatierevolutie.nl vind je de aantrekkelijkste methodes om een woning in Kwadijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning verliest niet onnodig warmte met als gevolg een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Kwadijk is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 900 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €250 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten variëren rond €1875 en de winst ligt rond de €230 p/jaar. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, chips, EPS parels, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Kwadijk kost om en nabij de €4950. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €970. Het voordeel loopt al gauw op tot €690 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €12000. Hiermee bespaar je ongeveer €770, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

0onderscheiden we allerlei alternatieve alternatieven. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest populaire vormen.

 • Garage isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur-isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Kwadijk (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en ook een groenere gemeenschap? Woning Kwadijk isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2600 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €975 p/jaar. Op ons isolatie portaal tref je de verwachte kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Kwadijk. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per actie tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3400)
€855
(€5750)
€980
(€8900)
Vloerisolatie€120
(€1500)
€175
(€2600)
€300
(€3600)
Spouwmuur€340
(€1275)
€680
(€2150)
€835
(€3650)
HR++ glas€200
(€1850)
€270
(€3375)
€380
(€5200)
isolatie kwadijk 1471

Actuele Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Kwadijk?

Waarom mijn woning in Kwadijk isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een maatschappij als Essent en Oxxio, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een gezond leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3850 en geeft een besparing van €295 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Vandaar analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige maatregelen zoals isolatie van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Op isolatierevolutie.nl check je meer info over het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Hubo, Gamma, Karwei, Praxis, Formido, Hornbach. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: een dure oplossing

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Edam-Volendam

Door de ondersteuning van subsidiemogelijkheden wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 25 procent van de kosten mag je terugvorderen.
 • De eis is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder geldt voor arbeid het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Kwadijk een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.edam-volendam.nl voor opties in juli 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Edam-Volendam
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag door het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een unieke lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Kwadijk. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door middel van het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Kwadijk wat matcht met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door middel van een warmtescan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Kwadijk voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Kwadijk. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een prettig klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een aangenaam leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen