Isolatie Rossum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Rossum? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een isolatiemaatregel zoals isolatie van de vloer of dakkapel isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Onderstaand vind je uiteenlopende informatie over isolatie Rossum. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als isolatie van de schuur en purschuim. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-rossum-7596

 • Snel terugverdiend
 • Minder tocht in huis
 • CO2 uitstoot beperken
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7596
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31900 M3
Stroomverbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energierekening€208,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn veelal correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Later isoleren bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de interessantste acties om jouw woning in Rossum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Rossum is financieel toegankelijk (vanaf € 840 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €290 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een significant lagere energierekening. De onkosten bedragen zo’n €1700 en de winst ligt rond de €255 op jaarbasis. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als glaswol, dekens, icynene, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Rossum kost doorgaans €5250. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €990. De besparing loopt op tot €780 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €11400. Het voordeel is plusminus €950 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we verscheidene rendabele werkzaamheden. Hierna beschrijven we de populairste mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isolatie: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Rossum (april 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening of wellicht een groenere toekomst? Woning Rossum isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2450 m3. Dat komt neer op €1375 per jaar. Hieronder berekenen we de totale prijs als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Rossum. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per type tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4200)
€615
(€6200)
€980
(€9150)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€255
(€1600)
€315
(€3500)
Spouwmuur€280
(€800)
€710
(€1975)
€805
(€3675)
HR++ glas€205
(€2525)
€275
(€4100)
€370
(€5250)
isolatie rossum 7596

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Rossum?

Waarom mijn woning in Rossum isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Eneco of Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettig wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3425, dat betekent een winst van 290 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Zo achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Grootse investeringen als dak-, gevel of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Hieronder vind je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Formido, Multimate, Hornbach, Praxis, Karwei, Hubo. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Dinkelland

Door de ondersteuning van subsidiemogelijkheden wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer sinds 2017. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Zo’n 20 procent van de kosten mag je terugvorderen.
 • De conditie is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evengoed vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Rossum een lokaal subsidiepotje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.dinkelland.nl voor de status in april 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Dinkelland
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Rossum. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Op basis van tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Rossum wat matcht met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Geholpen door een warmtescan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Rossum voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Rossum. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen leiden tot een comfortabel leefklimaat en veel lagere gaskosten. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een aangename leefomgeving. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen