Isolatie Saasveld

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Saasveld? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Middels een investering zoals bijvoorbeeld dakisolatie of radiatorfolie plaatsen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Hieronder bekijk je handige informatie over isolatie Saasveld. Dit kan gaan om vraagstukken over vloerisolatie en energie besparen tips. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-saasveld-7597

 • Elke maand besparen op energie
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Rust en comfort in huis
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7597
Netnummer074 (+3174)
Gasverbruik M31900 M3
Stroomverbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energierekening€208,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand check je de meest toegepaste toepassingen om je woning in Saasveld te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte met als gevolg een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Saasveld is voordeling (om en nabij de € 860 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 per jaar (prijzen oktober 2023).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en verlaagt het energiegebruik. De prijzen zijn zo’n €1875 en het bespaart flink geld, tot wel €200 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, isolatiematrassen, EPS parels, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Saasveld kost om en nabij de €5600. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1050. De besparing loopt op tot €720 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €12400. Het rendement is pakweg €920 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0zijn er nog enkele alternatieve alternatieven. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest rendabele oplossingen.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie schuur: Altijd een warme schuur
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Saasveld (oktober 2023)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en ook een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Saasveld isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2025 m3. De besparing komt neer op €1125 p/jaar. Op deze pagina bekijk je de gemiddelde kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Saasveld. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een 6% spaarrekening. Het dak isoleren heb je terugverdiend in negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per optie tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3850)
€685
(€5450)
€1180
(€8650)
Vloerisolatie€120
(€1450)
€225
(€2000)
€300
(€3200)
Spouwmuur€350
(€1125)
€560
(€2450)
€860
(€3300)
HR++ glas€200
(€2550)
€275
(€3375)
€365
(€5150)
isolatie saasveld 7597

Gangbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Saasveld?

Waarom mijn woning in Saasveld isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Engie en Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettig klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3275 en dat levert gemiddeld op €220 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Daardoor ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige activiteiten als vloer-, gevel of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Hierna tref je kort & bondige info over het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hubo, Multimate, Karwei, Praxis, Formido, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Dinkelland

Door een subsidie wordt woningisolatie nog lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Plusminus 15 procent van de factuur kan je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evenzeer valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Saasveld een lokaal subsidiepotje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.dinkelland.nl voor meer informatie.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Dinkelland
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Saasveld. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door gebruik te maken van het advies hieronder creëer je een isolatieplan Saasveld wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Saasveld voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Saasveld. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een optimaal binnenklimaat en een veel lagere energierekening. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen