Isolatie Ootmarsum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Ootmarsum? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een isolatiemaatregel als de bodem isoleren of isolatie van verwarmingsbuizen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Ootmarsum. We bespreken topics als isolerende kozijnen en koudebruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-ootmarsum-7631

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Controle over de temperatuur
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Maak je huis stiller
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7631
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31900 M3
Stroomverbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energierekening€208,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje ontdek je de meest toegepaste stappen om je woning in Ootmarsum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Ootmarsum is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 990 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €285 op jaarbasis (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en je verbruikt minder energie. De onkosten fluctueren rond de €1800 en het resultaat is zo’n €190 per jaar. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Ootmarsum kost ongeveer €5750. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1100. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €770 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €11700. Je profiteert van grofweg €880 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we diverse alternatieve opties. Hieronder beoordelen we de interessantste uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Ootmarsum (februari 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten en ook een energiezuinige wereld? Woning Ootmarsum isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2850 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1375 (jaarlijks). Hierna komen we met de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Ootmarsum. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3050)
€585
(€5100)
€1020
(€9850)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€260
(€1900)
€325
(€2950)
Spouwmuur€225
(€1075)
€490
(€1900)
€950
(€3300)
HR++ glas€200
(€2525)
€295
(€4125)
€400
(€4700)
isolatie ootmarsum 7631

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Meer weten over de isolatiespecialist in Ootmarsum?

Waarom mijn woning in Ootmarsum isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Nuon, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3250, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €320, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Daardoor zie je waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse klussen als vloer-, dak of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Op isolatierevolutie.nl bekijk je praktische info over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Multimate, Karwei, Formido, Hubo, Hornbach, Gamma. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Dinkelland

Via subsidiemogelijkheden wordt woningisolatie nog lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Circa 25% van de onkosten mag je terug verwachten.
 • De regel is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Tevens valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Ootmarsum een speciaal potje beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.dinkelland.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Dinkelland
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Ootmarsum. Bekijk ook eens GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Met behulp van onderstaande tips kom je met een isolatieplan Ootmarsum wat conformeert aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Ootmarsum voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Ootmarsum. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties bieden jou een aangenaam en prettig klimaat en veel minder stookkosten. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor de gezondheid van de bewoners. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen