Isolatie Oud Ootmarsum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Oud Ootmarsum? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Met een paar maatregelen als bijv. tussenwanden isoleren of isolerende deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op ons isolatie portaal bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Oud Ootmarsum. We gaan aan de slag met zaken als de buitengevel isoleren en koudebruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-oud-ootmarsum-7637

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Een warmere én stillere woning
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7637
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31900 M3
Stroomverbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energierekening€208,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje bekijk je de interessantste manieren om je woning in Oud Ootmarsum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Oud Ootmarsum is aantrekkelijk (om en nabij de € 750 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €210 per jaar (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een fors lagere energierekening. De kosten variëren rond €1725 en het resultaat is zo’n €215 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Oud Ootmarsum kost +/- €5700. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1010. Het voordeel loopt al gauw op tot €740 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13100. Dit levert op plusminus €770 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Ook zien we nog een aantal vaak toegepaste mogelijkheden. In onderstaande tekst beschrijven we de interessantste uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Oud Ootmarsum (februari 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en een groenere maatschappij? Woning Oud Ootmarsum isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2675 m3. De besparing komt neer op €900 per jaar. Hieronder check je de totale prijs wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Oud Ootmarsum. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3200)
€795
(€6000)
€1130
(€9750)
Vloerisolatie€155
(€1350)
€180
(€2500)
€360
(€3250)
Spouwmuur€365
(€1425)
€510
(€2350)
€840
(€3600)
HR++ glas€235
(€2125)
€335
(€4100)
€360
(€5275)
isolatie oud-ootmarsum 7637

Professionele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Oud Ootmarsum?

Waarom mijn woning in Oud Ootmarsum isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Essent en NLE, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een aangenaam leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3600, waarbij u een besparing realiseert van €205 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan ontdek je waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande projecten als isolatie van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Hieronder ontdek je een handig overzicht van veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Karwei, Formido, Hornbach, Gamma, Multimate, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: een dure oplossing

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Dinkelland

Door gebruik te maken van een subsidie wordt het investeren in je huis nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pak ‘m beet 15 procent van de kosten krijg je weer terug.
 • Een voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evenzeer rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in Oud Ootmarsum een lokaal subsidiepotje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.dinkelland.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Dinkelland
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een groene lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Oud Ootmarsum. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Oud Ootmarsum wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Oud Ootmarsum voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Oud Ootmarsum. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen hebben als resultaat een lekker warm huis en bespaart veel energie. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een aangenaam wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen