Isolatie Denekamp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Denekamp? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Met haalbare maatregelen zoals de vloer isoleren of isolatie van deuren kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder lees je uiteenlopende informatie over isolatie Denekamp. Je leest uitvoerig over zaken als de kruipruimte isoleren en schijntocht. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-denekamp-7591

 • Minder energielasten
 • Een gezond binnenklimaat
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Geluidswerende werking
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7591
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31900 M3
Stroomverbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energierekening€208,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna vind jij de meest toegepaste onderdelen om jouw woning in Denekamp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning houdt de warmte binnenboord, en het biedt een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Denekamp is goed te betalen (vanaf ongeveer € 810 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €285 (jaarlijkst, prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen zijn gemiddeld €1750 en je bespaart al snel €250 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Denekamp kost je zo’n €5050. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1090. De potentiële besparing ligt op €860, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €12900. Hiermee bespaar je om en nabij €870 per jaar. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder onderscheiden we nog een aantal vaak toegepaste oplossingen. In het gedeelte hieronder benoemen we de interessantste alternatieven.

 • Garage isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder-isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Denekamp (februari 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en tegelijk een duurzame gemeenschap? Woning Denekamp isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2875 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1200 per jaar. Onderstaand kijken we naar de kosten (bij benadering) zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Denekamp. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4300)
€575
(€7400)
€940
(€8250)
Vloerisolatie€115
(€1150)
€230
(€1650)
€335
(€3600)
Spouwmuur€235
(€1225)
€750
(€2300)
€815
(€3275)
HR++ glas€225
(€2050)
€310
(€3450)
€390
(€5075)
isolatie denekamp 7591

Gangbare Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Vragen voor een isolatiespecialist in Denekamp?

Waarom mijn woning in Denekamp isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Budget Energie en Powerpeers, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimale leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3075, waarbij u een besparing realiseert van €225 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je graag een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse onderhoudswerkzaamheden zoals vloer-, gevel of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. In de box hieronder tref je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Formido, Karwei, Gamma, Multimate, Hubo, Hornbach. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Dinkelland

Mede door subsidies wordt een huis isoleren lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? Een landelijke subsidie op isolatie bestaat niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Ongeveer 20 procent van de kosten zijn terug te vragen.
 • Randvoorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Daarnaast vallen de manuren onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Misschien is er in Denekamp een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.dinkelland.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Dinkelland
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Denekamp. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Door middel van het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Denekamp wat strookt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Denekamp voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Denekamp. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen bieden jou een optimaal klimaat in huis en een significant lagere energierekening. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een comfortabel leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen