Isolatie Deurningen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Deurningen? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Door middel van een paar maatregelen als isolatie buitenkant gevel of isolatie van verwarmingsbuizen worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op deze website lees je nuttige informatie over isolatie Deurningen. Bijvoorbeeld onderwerpen als tochtstrips of tochtbanden en schijntocht. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-deurningen-7562

 • Een fors lagere energierekening
 • Een prettig leefklimaat
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Minder geluidsoverlast
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7562
Netnummer074 (+3174)
Gasverbruik M31900 M3
Stroomverbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energierekening€208,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand ontdek jij de meest rendabele stappen om jouw woning in Deurningen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte beter vast, en faciliteert een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Deurningen is voordeling beginnend bij € 920 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €220 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en je verbruikt minder energie. De kosten fluctueren rond de €1600 en de winst ligt rond de €185, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn steenwol, folie, icynene, dekens. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Deurningen kost je zo’n €5600. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €960. De potentiële besparing ligt op €700, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11600. De winst is ong. €790 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0bestaan er diverse rendabele uitvoeringen. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Deurningen (juni 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten of een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Deurningen isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2175 m3. Dat komt neer op €1000 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal tref je de verwachte kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Deurningen. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per type vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4250)
€755
(€5200)
€1190
(€8800)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€255
(€1800)
€390
(€2700)
Spouwmuur€340
(€800)
€730
(€1975)
€835
(€3600)
HR++ glas€195
(€2300)
€260
(€3650)
€445
(€5350)
isolatie deurningen 7562

Professionele Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Vragen voor een isolatiespecialist in Deurningen?

Waarom mijn woning in Deurningen isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Greenchoice of Nuon, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettig wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3975 en geeft een besparing van €200 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Daardoor ontdekt u waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Diepgaande werkzaamheden zoals isoleren van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Hieronder vind je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Te koop bij de betere bouwmarkt als Formido, Hornbach, Praxis, Hubo, Karwei, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Dinkelland

Door de ondersteuning van een subsidie wordt je woning isoleren nog interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De bekende landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus een kwart van de uitvoeringskosten kan je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Deurningen extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.dinkelland.nl voor de status in juni 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Dinkelland
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isolatie van gevel, vloer of dak. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Deurningen. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Via het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Deurningen wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om enkel glas, gammele muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Deurningen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Deurningen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Start altijd met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen leiden tot een prettige leefomgeving en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een prettige leefomgeving. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen