Isolatie Tilligte

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Tilligte? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld de spouw isoleren en verwarmingsbuizen isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder komen we met nuttige informatie over isolatie Tilligte. Dit kan gaan om topics als radiatorisolatie en spuitisolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-tilligte-7634

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een prettige leefomgeving
 • Kies voor duurzame warmte
 • Voor elk budget
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7634
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31900 M3
Stroomverbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energierekening€208,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn in de regel correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna tref jij de interessantste onderdelen om je woning in Tilligte te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Tilligte is goedkoop (al vanaf +/- € 770 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €260 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en verlaagt het energiegebruik. De kosten fluctueren rond de €1925 en de besparing op de energienota loopt op tot €265 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Tilligte kost ongeveer €5250. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1190. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €850 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12500. De winst is plusminus €860 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder onderscheiden we meerdere populaire uitvoeringen. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de populairste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Tilligte (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en natuurlijk een energiebewuste samenleving? Woning Tilligte isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2850 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €900 per jaar. Op deze pagina berekenen we de kosten (bij benadering) zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Tilligte. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3500)
€805
(€6100)
€1230
(€9100)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€215
(€1550)
€305
(€3050)
Spouwmuur€370
(€1575)
€580
(€2000)
€800
(€3125)
HR++ glas€190
(€2625)
€320
(€3375)
€390
(€4550)
isolatie tilligte 7634

Erkende Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Tilligte?

Waarom mijn woning in Tilligte isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Greenchoice of Powerpeers, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Verder geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3950 en besparen tot €345 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Hierdoor achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige maatregelen als dak-, vloer of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. In de box hieronder tref je een samenvatting van de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Hubo, Praxis, Formido, Multimate. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Dinkelland

Door subsidiemogelijkheden wordt je woning isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pak ‘m beet 15 procent van de onkosten zijn terug te vragen.
 • Voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Daarnaast wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Tilligte een lokaal subsidiepotje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.dinkelland.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Dinkelland
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Tilligte. Ook interessant is de GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Tilligte wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Geholpen door een warmtescan zie je op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Tilligte voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Tilligte. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen bieden sowieso een comfortabel binnenklimaat en een veel lagere energierekening. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een prettige leefomgeving. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen