Isolatie Lattrop-Breklenkamp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Lattrop-Breklenkamp? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de zolder en schuimstrips kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Hieronder tref je waardevolle informatie over isolatie Lattrop-Breklenkamp. Dit kan gaan om topics als de bodem isoleren en de groene lening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-lattrop-breklenkamp-7635

 • Snel terugverdiend
 • Een gezond wooncomfort
 • Kies voor een beter milieu
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7635
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31900 M3
Stroomverbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energierekening€208,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website check je de aantrekkelijkste acties om een woning in Lattrop-Breklenkamp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte met als gevolg een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Lattrop-Breklenkamp is financieel toegankelijk beginnend bij € 780 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €225 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel lagere gaskosten. De tarieven zijn gemiddeld €1625 en het bespaart circa €255 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals steenwol, folie, dekens, glaswol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Lattrop-Breklenkamp kost zo’n €4500. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1160. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €720 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12200. Je profiteert van circa €940 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens kennen we verscheidene alternatieve opties. In het volgende overzicht benoemen we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Lattrop-Breklenkamp (februari 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een bewuste gemeenschap? Woning Lattrop-Breklenkamp isoleren kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2450 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1475 per jaar. Hieronder calculeren we de totale prijs op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Lattrop-Breklenkamp. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6 procent spaarrente. Dakisolatie heb je terugverdiend in 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per type vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3250)
€835
(€4500)
€1200
(€9750)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€265
(€2300)
€390
(€3200)
Spouwmuur€240
(€1025)
€500
(€2525)
€905
(€3550)
HR++ glas€195
(€2675)
€310
(€3725)
€440
(€5325)
isolatie lattrop-breklenkamp 7635

Populaire Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Vragen voor een isolatiespecialist in Lattrop-Breklenkamp?

Waarom mijn woning in Lattrop-Breklenkamp isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Energiedirect of NLE, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabel leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3775 en besparen tot €265 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Hierdoor ziet u hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige acties als isolatie van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. In de box hieronder vind je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Multimate, Karwei, Hubo, Praxis, Formido, Gamma. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Dinkelland

Mede door een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Plusminus 25% van de offerte mag je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Eveneens geldt voor arbeid het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Lattrop-Breklenkamp een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.dinkelland.nl voor de kleine lettertjes.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Dinkelland
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Echter, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Lattrop-Breklenkamp. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Met de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Lattrop-Breklenkamp wat dan voldoet aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Via een warmtescan analyseer je waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Lattrop-Breklenkamp voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Lattrop-Breklenkamp. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen hebben als resultaat een comfortabele leefomgeving en veel lagere gaskosten. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een gezonde leefomgeving. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen