Isolatie Weerselo

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Weerselo? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij enkele acties als de spouwmuur isoleren en isolerende raambekleding heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl check je waardevolle informatie over isolatie Weerselo. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als tochtwering en R-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-weerselo-7595

 • Veel minder betalen voor energie
 • Een prettig wooncomfort
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7595
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31900 M3
Stroomverbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energierekening€208,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna vind jij de aantrekkelijkste manieren om jullie woning in Weerselo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte beter vast, met als effect een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Weerselo is goed te betalen (al vanaf +/- € 850 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €235 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte in huis en bespaart veel energie. De tarieven zijn zo’n €1625 en de potentiële besparing ligt op €250 op jaarbasis. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Weerselo kost plusminus €4750. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1010. De potentiële besparing ligt op €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12700. Dit levert op plusminus €900 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast bestaan er nog meer vaak toegepaste werkzaamheden. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest interessante alternatieven.

 • Isolatie van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Weerselo (juli 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en een CO-2 reducerende wereld? Woning Weerselo isoleren kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2050 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1375 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand check je de kosten (bij benadering) zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Weerselo. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3700)
€765
(€5100)
€1160
(€9650)
Vloerisolatie€140
(€1050)
€210
(€1800)
€315
(€3450)
Spouwmuur€270
(€1500)
€540
(€2550)
€930
(€3000)
HR++ glas€240
(€2800)
€320
(€3725)
€430
(€5325)
isolatie weerselo 7595

Bekende Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

FAQ voor de isolatiespecialist in Weerselo?

Waarom mijn woning in Weerselo isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energiebedrijf als Delta of Vandebron, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettig wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3775, waarbij u een besparing realiseert van €240 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Dan zie je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke acties als vloer-, gevel of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Onderstaand vind je een samenvatting van veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Hornbach, Hubo, Gamma, Praxis, Formido, Karwei. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Dinkelland

Via een subsidie wordt je woning isoleren nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Circa 15 procent van de onkosten mag je terugvragen.
 • De conditie is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder geldt voor arbeid het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Misschien is er in Weerselo een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.dinkelland.nl voor de status in juli 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Dinkelland
Het is onderhand wel helder: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een groene lening met een schappelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Weerselo. Andere opties zijn GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Met behulp van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Weerselo wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Via een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om geen HR++ glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Weerselo voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Weerselo. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen leiden tot een optimaal wooncomfort en veel minder stookkosten. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen