Isolatie Agelo

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Agelo? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een aantal stappen zoals spouwmuren isoleren en warmtereflecterende folie kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Hierna ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Agelo. Dit kan gaan om vraagstukken over isolatie van de schuur en minerale wol. Meteen besparen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-agelo-7636

 • Hoog rendement
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Draag bij aan een milieu
 • Minder storende geluiden
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7636
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31900 M3
Stroomverbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energierekening€208,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna ontdek je de populairste onderdelen om een woning in Agelo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis houdt warmte beter vast, met als effect een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Agelo kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 820 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €255 (jaarlijkst, kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en bespaart veel energie. De kosten liggen rond €1800 en je bespaart al snel €195 p/jaar. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals dekens, glaswol, steenwol, folie. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Agelo kost plusminus €4900. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €970. Het rendement is al snel €860 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11100. Je profiteert van om en nabij €850 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande noemen we diverse populaire werkzaamheden. In de volgende paragraaf benoemen we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur-isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Agelo (april 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en een groenere gemeenschap? Woning Agelo isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2700 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1325 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal bekijk je de verwachte kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Agelo. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met 4 procent rente. Dakisolatie kan men terugverdienen in 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3950)
€625
(€4750)
€1030
(€8150)
Vloerisolatie€155
(€1400)
€220
(€2000)
€325
(€3600)
Spouwmuur€265
(€1175)
€470
(€2150)
€865
(€3050)
HR++ glas€200
(€2075)
€300
(€3025)
€380
(€4900)
isolatie agelo 7636

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Agelo?

Waarom mijn woning in Agelo isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieaanbieder als Eneco of NLE, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimale leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Tevens geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3200, waarbij u een besparing realiseert van €300, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Zo check je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige werkzaamheden als isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Op deze website check je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Te koop bij bekende bouwmarkten als Hubo, Multimate, Hornbach, Praxis, Gamma, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Dinkelland

Via opties voor subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Grofweg 20 procent van de factuur mag je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Eveneens valt de uitgevoerde arbeid onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Agelo een speciaal potje beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.dinkelland.nl voor opties in april 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Dinkelland
Het is onderhand wel helder: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een speciaal rentetarief relevant voor energiebesparende maatregelen in Agelo. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Geholpen door tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Agelo wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan check je op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Agelo voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Agelo. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen resulteren in een prettig klimaat in huis en een significant lagere energierekening. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een gezonde leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen