Isolatie Overloon

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Overloon? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld dubbel glas en isolatie van deuren kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op deze website tref je waardevolle informatie over isolatie Overloon. We bespreken topics als isolatie binnenkant gevel en EPS isolatie. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-overloon-5825

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een gezond leefklimaat
 • Kies voor duurzame warmte
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5825
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand zie je de meest populaire methodes om jullie woning in Overloon te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis verliest niet onnodig warmte met als effect een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Overloon is financieel toegankelijk (rond de € 970 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €215 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel lagere gaskosten. De kosten fluctueren rond de €1750 en je profiteert van een besparing tot wel €260 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als dekens, glaswol, icynene, folie. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Overloon kost gemiddeld €5200. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1200. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €830, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13200. Je profiteert van circa €840 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we nog meer populaire alternatieven. Hierna praten we over de populairste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Overloon (april 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en een energiezuinige toekomst? Woning Overloon isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2350 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €950 p/jaar. Onderstaand vind je de hoogte van de investering op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Overloon. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4250)
€855
(€6150)
€1220
(€9100)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€235
(€2300)
€320
(€2950)
Spouwmuur€345
(€1025)
€580
(€1925)
€865
(€3275)
HR++ glas€225
(€2775)
€305
(€4025)
€360
(€5275)
isolatie overloon 5825

Interessante Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Overloon?

Waarom mijn woning in Overloon isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Eneco of Oxxio, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettig wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3900, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €265 p/jaar. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Vandaar analyseert u wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Omvangrijke maatregelen als isolatie van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Op deze website check je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Gamma, Praxis, Multimate, Formido, Hornbach, Karwei. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Boxmeer

Met behulp van een subsidie van de overheid wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke aankoopsubsidie is in 2017 volledig afgeschaft. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pakweg 20 procent van de tarieven kan je terugvragen.
 • Het is een must dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evengoed is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Zo nu en dan is er in Overloon een groene lening of extra potje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.boxmeer.nl voor opties in april 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Boxmeer
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Overloon. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Met tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Overloon wat past bij jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Op basis van een warmtescan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Overloon voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Overloon. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen leiden tot een aangenaam warm huis en je verbruikt minder energie. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een optimaal leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen