Isolatie Rijkevoort

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Rijkevoort? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een investering zoals bodemisolatie of tochtstrips of tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina lees je nuttige informatie over isolatie Rijkevoort. We gaan aan de slag met zaken als je spouwmuur isoleren en steenwol. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-rijkevoort-5447

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Minder tocht in huis
 • Goed voor het milieu
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5447
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn vaak uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna vind jij de meest toegepaste methodes om jouw woning in Rijkevoort te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Rijkevoort kan zeer goedkoop (al vanaf +/- € 750 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €270 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en een significant lagere energierekening. De onkosten liggen rond €1875 en de winst ligt rond de €280 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn folie, glaswol, dekens, icynene. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Rijkevoort kost om en nabij de €5450. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1080. De besparing loopt op tot €780 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13100. Hiermee bespaar je circa €920 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Verder kennen we nog een aantal aantrekkelijke werkzaamheden. In onderstaande tekst bespreken we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in Rijkevoort (juni 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten of wellicht een bewuste samenleving? Woning Rijkevoort isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2725 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1425 p/jaar. Hieronder ontdek je de verwachte kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Rijkevoort. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4350)
€835
(€5200)
€950
(€8500)
Vloerisolatie€160
(€1250)
€245
(€1700)
€305
(€2850)
Spouwmuur€375
(€1075)
€740
(€2475)
€940
(€3050)
HR++ glas€190
(€2800)
€275
(€3250)
€405
(€5250)
isolatie rijkevoort 5447

Professionele Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

FAQ voor de isolatiespecialist in Rijkevoort?

Waarom mijn woning in Rijkevoort isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een maatschappij als Eneco of NLE, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een aangename leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Mede geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3375 en dat bespaart tot €295 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan analyseer je wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grootse investeringen zoals dak-, vloer of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Op deze website vind je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Hubo, Karwei, Hornbach, Praxis, Gamma, Multimate. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Boxmeer

Mede door een subsidie worden investeringen in de woning zeker interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke aankoopsubsidie is in april 2017 opgeheven. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Plusminus 25% van de uitvoeringskosten kan je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Ook valt het arbeidsloon onder het kleine BTW tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijk is er in Rijkevoort extra geld beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.boxmeer.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Boxmeer
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Rijkevoort. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? D.m.v. onderstaande tips kom je met een isolatieplan Rijkevoort wat schikt naar jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Geholpen door een warmtescan kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Rijkevoort voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Rijkevoort. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een aangenaam warm huis en maken dat je minder energie gebruikt. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een aangename leefomgeving. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen