Isolatie Vierlingsbeek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Vierlingsbeek? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via relatief eenvoudige maatregelen als bijv. isolatie binnenkant gevel en radiatorfolie aanbrengen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Hierna vind je uitgebreide informatie over isolatie Vierlingsbeek. Je kunt denken aan items als isolatie van de binnengevel en energiebespaarlening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-vierlingsbeek-5821

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Een prettige leefomgeving
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Hogere woningwaarde

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5821
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna ontdek jij de interessantste methodes om een woning in Vierlingsbeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Vierlingsbeek is aantrekkelijk beginnend bij € 740 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €255 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte in huis en veel lagere gaskosten. De kosten variëren rond €1825 en het rendement ligt op zo’n €225 per jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, chips, isolatiechape, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Vierlingsbeek kost plusminus €5850. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1120. Het voordeel loopt al gauw op tot €720 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12000. Daarmee bespaar je plusminus €850, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zien we meerdere alternatieve werkzaamheden. In onderstaande tekst beoordelen we de meest interessante opties.

 • Garage-isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Vierlingsbeek (juli 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening of wellicht een duurzame gemeenschap? Woning Vierlingsbeek isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2225 m3. De besparing komt neer op €975 per jaar. Op deze pagina check je de totale prijs als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Vierlingsbeek. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per optie tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3100)
€785
(€6200)
€1220
(€8350)
Vloerisolatie€155
(€1450)
€185
(€1600)
€300
(€3400)
Spouwmuur€205
(€950)
€490
(€2100)
€875
(€3550)
HR++ glas€215
(€2525)
€310
(€3850)
€355
(€5200)
isolatie vierlingsbeek 5821

Interessante Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Vragen voor een isolatiespecialist in Vierlingsbeek?

Waarom mijn woning in Vierlingsbeek isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Energiedirect of Nuon, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimaal leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Ook geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3500 en geeft een besparing van €250 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Dan achterhaal je wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke investeringen als isolatie van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Op deze pagina vind je meer info over de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Multimate, Gamma, Formido, Karwei, Hubo. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Boxmeer

Door gebruik te maken van (regionale) subsidies wordt woningisolatie nog verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Plusminus 15 procent van de verkoopprijs zijn terug te vragen.
 • Randvoorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evengoed geldt voor arbeid het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Misschien is er in Vierlingsbeek een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.boxmeer.nl voor de status in juli 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Boxmeer
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Vierlingsbeek. Andere opties zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Vierlingsbeek wat aansluit op jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere dubbel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Vierlingsbeek voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Vierlingsbeek. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen dragen bij aan een prettige leefomgeving en veel minder stookkosten. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel binnenklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen