Isolatie Groeningen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Groeningen? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals dakisolatie en isolatie van de dakkapel worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op deze pagina tref je handige informatie over isolatie Groeningen. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als isolatie van platte dak en spuitisolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-groeningen-5826

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Minder last van vocht
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Voor klein en groot budget
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5826
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website bekijk jij de interessantste stappen om je woning in Groeningen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Groeningen is interessant (rond de € 920 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €270 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een fors lagere energierekening. De tarieven zijn zo’n €1950 en je bespaart al snel €190 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Groeningen kost je zo’n €5100. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1130. De besparing loopt op tot €870, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12600. Het rendement is grofweg €970 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast noemen we nog een aantal mogelijke opties. Hierna benoemen we de interessantste vormen.

 • Garage-isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Groeningen (juli 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een bewuste maatschappij? Woning Groeningen isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2300 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €925 per jaar. Op ons isolatie portaal kijken we naar de totale kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Groeningen. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per actie tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3400)
€815
(€6600)
€1230
(€8150)
Vloerisolatie€160
(€1200)
€240
(€2500)
€340
(€3150)
Spouwmuur€345
(€1700)
€710
(€2550)
€910
(€3450)
HR++ glas€250
(€2625)
€290
(€3400)
€430
(€4750)
isolatie groeningen 5826

Bekende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

FAQ voor de isolatiespecialist in Groeningen?

Waarom mijn woning in Groeningen isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Greenchoice of NLE, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een optimaal klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3325 en dat bespaart tot €255 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Dan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke investeringen zoals isolatie van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Op deze pagina komen we met een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Karwei, Hornbach, Formido, Gamma, Hubo, Praxis. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Boxmeer

Door de ondersteuning van (regionale) subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Ongeveer een kwart van de onkosten kan je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evenzeer wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijk is er in Groeningen extra geld beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.boxmeer.nl voor de kleine lettertjes.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Boxmeer
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, vloer of gevelisolatie. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een schappelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Groeningen. Bekijk ook eens Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van het advies hieronder creëer je een isolatieplan Groeningen wat aansluit op jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Groeningen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Groeningen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een prettig wooncomfort en veel minder stookkosten. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een prettig klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen