Isolatie Sambeek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Sambeek? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een aantal stappen als isolatie van muren of tochtwering kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze website tref je uitgebreide informatie over isolatie Sambeek. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als je dak isoleren en houtwol isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-sambeek-5836

 • Lagere energiekosten
 • Een prettige leefomgeving
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Minder storende geluiden
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5836
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn in de regel uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna vind jij de interessantste acties om je woning in Sambeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, en het biedt een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Sambeek is goedkoop (vanaf zo’n € 980 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €225 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en bespaart veel energie. De tarieven fluctueren rond de €1950 en het rendement ligt op zo’n €240 per jaar. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Sambeek kost om en nabij de €5300. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1190. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €690 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11900. Hiermee bespaar je pakweg €930 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook zijn er nog enkele populaire uitvoeringen. In onderstaande tekst bespreken we de populairste oplossingen.

 • Garage-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Sambeek (april 2024)?

Wil jij een lagere energierekening of wellicht een energiebewuste maatschappij? Woning Sambeek isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2450 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1375 (jaarlijks). Op deze pagina bekijk je de verwachte kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Sambeek. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per actie tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3300)
€735
(€5600)
€1010
(€8600)
Vloerisolatie€145
(€1500)
€175
(€2050)
€350
(€3200)
Spouwmuur€250
(€875)
€700
(€2750)
€845
(€3350)
HR++ glas€250
(€2700)
€265
(€3375)
€405
(€5150)
isolatie sambeek 5836

Populaire Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Vragen voor een isolatiespecialist in Sambeek?

Waarom mijn woning in Sambeek isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Engie of Qurrent, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangename leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3325, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €295 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan check je waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse projecten als isoleren van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Hieronder vind je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Karwei, Multimate, Hubo, Hornbach, Gamma, Praxis. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: een dure oplossing

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Boxmeer

Door de ondersteuning van een subsidie van de overheid wordt woningisolatie nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2017. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 15 procent van de factuur mag je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Tevens is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Sambeek een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.boxmeer.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Boxmeer
Het is evident: je kunt fors besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Sambeek. Ook interessant is de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Sambeek wat schikt naar dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Via een warmtescan zie je op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere dubbel glas, verouderde muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Sambeek voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Sambeek. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden jou een aangenaam warm huis en bespaart veel energie. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een prettig leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen