Isolatie Oeffelt

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Oeffelt? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een aantal stappen als triple glas of warmtereflecterende folie worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website komen we met bruikbare informatie over isolatie Oeffelt. We staan stil bij thema’s als isolatie van de binnengevel en subsidie Isolatie juli 2024. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-oeffelt-5441

 • Een flink lagere energierekening
 • Een prettig leefklimaat
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Tevens geluidsisolatie
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5441
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website vind jij de meest toegepaste onderdelen om een woning in Oeffelt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Oeffelt kan zeer goedkoop (plusminus € 770 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €200 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel minder stookkosten. De onkosten bedragen zo’n €1600 en de potentiële besparing ligt op €270 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, EPS parels, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Oeffelt kost doorgaans €5500. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1120. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €770 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €13300. Het voordeel is ong. €760 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0kennen we diverse aantrekkelijke opties. In onderstaande tekst beschrijven we de meest populaire mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Altijd een warme garage
 • Isolatie schuur: Altijd een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Oeffelt (juli 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en uiteraard een bewuste samenleving? Woning Oeffelt isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2600 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €850 p/jaar. Op deze pagina komen we met de kosten (bij benadering) zodra dit laat doen door een isolatiebedrijf in Oeffelt. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kan men terugverdienen in acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per maatregel tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3550)
€635
(€7250)
€1250
(€8700)
Vloerisolatie€115
(€1300)
€235
(€1700)
€330
(€2850)
Spouwmuur€280
(€1025)
€560
(€2075)
€790
(€3375)
HR++ glas€190
(€2375)
€280
(€3725)
€430
(€5250)
isolatie oeffelt 5441

Actuele Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

FAQ voor de isolatiespecialist in Oeffelt?

Waarom mijn woning in Oeffelt isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Engie en Powerpeers, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3150, dat betekent een winst van 210 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Dan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige klussen als isoleren van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Op deze website lees je een handig overzicht van het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Karwei, Multimate, Hornbach, Praxis, Gamma, Formido. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Boxmeer

Door te profiteren van een subsidie worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2017 volledig afgeschaft. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Om en nabij 15 procent van de factuur mag je terugvragen.
 • Uitgangspunt is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Overigens rekenen ze voor arbeidsloon een BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in Oeffelt een speciaal potje beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.boxmeer.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Boxmeer
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Oeffelt. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Op basis van de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Oeffelt wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Middels een warmtescan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, verrotte muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Oeffelt voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Oeffelt. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam wooncomfort en een significant lagere energierekening. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een gezonde leefomgeving. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen