Isolatie Maashees

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Maashees? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Via enkele acties zoals de vloer isoleren en tochtstrips of tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Hierna lees je diverse informatie over isolatie Maashees. Dit gaan om bijvoorbeeld items als tochtbanden en ventilatie. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-maashees-5823

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Kan snel aangebracht worden
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5823
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatierevolutie.nl lees jij de meest populaire methodes om je woning in Maashees te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Maashees kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 950 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €295 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel minder stookkosten. De onkosten bedragen zo’n €1700 en het bespaart flink geld, tot wel €235 per jaar. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Maashees kost om en nabij de €5050. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €980. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €770 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13100. Het rendement is pakweg €760 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens bestaan er allerlei vaak toegepaste werkzaamheden. In het gedeelte hierna praten we over de interessantste alternatieven.

 • Garage isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Maashees (juli 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en een energiezuinige gemeenschap? Woning Maashees isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2800 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1250 p/jaar. Onderstaand bekijk je de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Maashees. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4200)
€865
(€4850)
€1220
(€8400)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€180
(€1550)
€325
(€3050)
Spouwmuur€280
(€1525)
€610
(€2600)
€780
(€3500)
HR++ glas€220
(€2450)
€260
(€3425)
€435
(€5225)
isolatie maashees 5823

Interessante Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Maashees?

Waarom mijn woning in Maashees isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Greenchoice of Powerpeers, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een aangenaam wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3800 en dat levert gemiddeld op €305 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Daardoor ziet u wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote activiteiten als isoleren van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Hieronder ontdek je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Multimate, Karwei, Hornbach, Praxis, Gamma, Formido. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Boxmeer

Met hulp van een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Plusminus 20% van de factuur mag je terug verwachten.
 • De regel is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Daarnaast vallen de manuren onder het kleine BTW tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Maashees een lokaal subsidiepotje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.boxmeer.nl voor opties in juli 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Boxmeer
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met gevel-, dak of vloerisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een groene lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in Maashees. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Met behulp van ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Maashees wat overeenstemt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld enkel glas, verouderde muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Maashees voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Maashees. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een optimaal klimaat in huis en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal leefklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen