Isolatie Holthees

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Holthees? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Met een paar maatregelen als de zolder isoleren en isolatie van deuren kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Hierna check je belangrijke informatie over isolatie Holthees. We bespreken topics als isolerende raambekleding en steenwol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-holthees-5824

 • Lagere maandlasten
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Voor iedere portemonnee
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5824
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop ontdek jij de meest interessante acties om je woning in Holthees te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Holthees is goed te betalen (plusminus € 980 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €185 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en je verbruikt minder energie. De kosten fluctueren rond de €1875 en het bespaart flink geld, tot wel €220 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Holthees kost +/- €4800. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1080. Je energiekosten dalen flink, tot wel €810, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12400. De winst is circa €830 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

0zien we nog meer alternatieve werkzaamheden. In onderstaande tekst bespreken we de meest interessante alternatieven.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isolatie: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Holthees (april 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een duurzame toekomst? Woning Holthees isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2475 m3. De besparing komt neer op €1025 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna bekijk je de uiteindelijke kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Holthees. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4350)
€775
(€5750)
€1120
(€8050)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€275
(€2200)
€325
(€3450)
Spouwmuur€360
(€825)
€640
(€2150)
€885
(€3675)
HR++ glas€240
(€2275)
€270
(€3425)
€390
(€4425)
isolatie holthees 5824

Erkende Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

FAQ voor de isolatiespecialist in Holthees?

Waarom mijn woning in Holthees isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Delta en Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een optimale leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3750 en dat levert gemiddeld op €280 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Hierdoor analyseer je waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Grootse maatregelen als isoleren van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Hieronder lees je praktische info over veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Formido, Multimate, Hubo, Praxis, Hornbach, Karwei. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Boxmeer

Mede door een subsidie wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2017. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Circa 25% van de uitvoeringskosten mag je terug verwachten.
 • Het is een must dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Overigens valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Holthees een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.boxmeer.nl voor de status in april 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Boxmeer
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag door te isoleren. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief opgezet voor energiebesparende maatregelen in Holthees. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Gebruikmakend van onderstaande tips creëer je een isolatieplan Holthees wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Geholpen door een warmtescan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere dubbel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Holthees voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Holthees. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een prettig binnenklimaat en veel minder stookkosten. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een optimaal leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen