Isolatie Beugen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Beugen? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een isolatiemaatregel zoals de spouw isoleren of isolatie van de dakkapel kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina check je nuttige informatie over isolatie Beugen. Je leest uitvoerig over topics als isolatie van de spouw en schijntocht. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-beugen-5835

 • Veel minder betalen voor energie
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5835
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn in de regel correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website ontdek je de meest rendabele manieren om je woning in Beugen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Beugen is goedkoop (ongeveer € 960 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €255 per jaar (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en je verbruikt minder energie. De prijzen liggen rond €1875 en het rendement ligt op zo’n €200, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals dekens, steenwol, folie, icynene. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Beugen kost doorgaans €5850. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1160. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €730 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13000. Dit levert op plusminus €920 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast bestaan er nog enkele mogelijke vormen. In onderstaande tekst behandelen we de interessantste alternatieven.

 • Isoleren van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isolatie: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Beugen (april 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en ook een milieuvriendelijke samenleving? Woning Beugen isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2925 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1375 (jaarlijks). Op deze website kijken we naar de uiteindelijke kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Beugen. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per actie tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3100)
€835
(€7450)
€950
(€9850)
Vloerisolatie€140
(€1200)
€205
(€2150)
€335
(€3300)
Spouwmuur€265
(€725)
€560
(€2075)
€840
(€3350)
HR++ glas€235
(€2075)
€280
(€3125)
€370
(€5100)
isolatie beugen 5835

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Beugen?

Waarom mijn woning in Beugen isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Budget Energie of NLE, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een aangenaam klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3025, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €265 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Hierdoor analyseer je waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Diepgaande klussen zoals dak-, vloer of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. In de box hieronder bekijk je praktische info over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Karwei, Formido, Multimate, Praxis, Gamma, Hubo. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Boxmeer

Door gebruik te maken van subsidies wordt een huis isoleren lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Grofweg 15% van de verkoopprijs mag je terugvorderen.
 • De conditie is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Ook is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Misschien is er in Beugen een subsidie of duurzaamheidslening. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.boxmeer.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Boxmeer
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Beugen. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? D.m.v. onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Beugen wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn dubbel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Beugen voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Beugen. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen bieden jou een lekker warm huis en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een optimaal wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen