Isolatie Vortum-Mullem

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Vortum-Mullem? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van haalbare maatregelen als isolatie van buitenmuren of tochtwering heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Onderstaand tref je waardevolle informatie over isolatie Vortum-Mullem. Dit kan gaan om onderwerpen als isolatie van de gevel en warmtelekken. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-vortum-mullem-5827

 • Besparen op energienota
 • Meer warmte en minder vocht
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Voor iedere portemonnee
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5827
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website check jij de aantrekkelijkste acties om een woning in Vortum-Mullem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Vortum-Mullem is goedkoop (ongeveer € 730 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €235 per jaar (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel lagere gaskosten. De tarieven zijn zo’n €1600 en het resultaat is zo’n €255, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Vortum-Mullem kost ongeveer €4550. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1220. De besparing loopt op tot €820 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12900. Dit levert op plusminus €910, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zien we diverse interessante werkzaamheden. Hierna beschrijven we de interessantste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Vortum-Mullem (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en ook een energiebewuste gemeenschap? Woning Vortum-Mullem isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2925 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €800 per 12 maanden. Op deze pagina ontdek je de totale prijs zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Vortum-Mullem. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3700)
€885
(€7150)
€1110
(€9850)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€195
(€1850)
€345
(€3400)
Spouwmuur€230
(€1575)
€430
(€2225)
€780
(€3575)
HR++ glas€200
(€2275)
€260
(€4175)
€390
(€5275)
isolatie vortum-mullem 5827

Bekende Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Meer weten over de isolatiespecialist in Vortum-Mullem?

Waarom mijn woning in Vortum-Mullem isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een maatschappij zoals Budget Energie en NLE, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een gezond wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Tevens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3725, dat betekent een winst van 315 per jaar. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Op die manier achterhaalt u wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige activiteiten als dak-, vloer of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Onderstaand ontdek je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Karwei, Hornbach, Praxis, Formido, Multimate. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Boxmeer

Met behulp van opties voor subsidie wordt woningisolatie nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer sinds 2017. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pakweg 15 procent van de verkoopprijs mag je terug verwachten.
 • Het is een must dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Tevens valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Vortum-Mullem een potje voor dergelijke werkzaamheden. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.boxmeer.nl voor opties in februari 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Boxmeer
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een speciaal rentetarief bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Vortum-Mullem. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Op basis van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Vortum-Mullem wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn enkel glas, oude muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Vortum-Mullem voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: het rendement van woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Vortum-Mullem. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een optimaal wooncomfort en verlagen het energiegebruik. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabele leefomgeving. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen