Isolatie Tolkamer

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Tolkamer? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld de garage isoleren of radiatorfolie aanbrengen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Onderstaand ontdek je nuttige informatie over isolatie Tolkamer. We gaan aan de slag met zaken als isolatie binnenkant gevel en thermische bruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-tolkamer-6916

 • De energienota gaat omlaag
 • Minder problemen met vocht
 • U stoot minder CO2 uit
 • Reductie geluid
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6916
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand zie je de aantrekkelijkste stappen om jullie woning in Tolkamer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Tolkamer is betaalbaar (rond de € 970 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €185 (jaarlijkst, prijzen maart 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn zo’n €1900 en de winst ligt rond de €205 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Tolkamer kost om en nabij de €5400. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1150. De potentiële besparing ligt op €870, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €11500. De winst is grofweg €750 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast zijn er verschillende vaak toegepaste oplossingen. In het volgende overzicht bediscussiëren we de meest rendabele opties.

 • Isoleren van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Tolkamer (maart 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een CO-2 reducerende toekomst? Woning Tolkamer isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2225 m3. Dat is dus al gauw €1425 per jaar. Onderstaand vind je de totale kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Tolkamer. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per doel vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4200)
€875
(€5900)
€1100
(€9600)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€230
(€2650)
€370
(€3600)
Spouwmuur€270
(€1075)
€420
(€2275)
€820
(€3625)
HR++ glas€250
(€2375)
€270
(€3975)
€350
(€4825)
isolatie tolkamer 6916

Professionele Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

FAQ voor de isolatiespecialist in Tolkamer?

Waarom mijn woning in Tolkamer isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Essent en Qurrent, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3200, dat betekent een winst van 295 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Vandaar achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Ingrijpende maatregelen zoals vloer-, gevel of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Hieronder ontdek je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Hornbach, Hubo, Karwei, Multimate, Gamma, Praxis. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: een dure oplossing

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zevenaar

Door te profiteren van opties voor subsidie worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Ongeveer 15 procent van de offerte mag je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijk is er in Tolkamer een groene lening of extra potje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.zevenaar.nl voor opties in maart 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Zevenaar
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Tolkamer. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Middels de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Tolkamer wat strookt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Aan de hand van een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is enkel glas, gammele muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Tolkamer voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Tolkamer. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een aangenaam klimaat in huis en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabel wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen