Isolatie Angerlo

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Angerlo? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een isolatiemaatregel als de buitengevel isoleren of radiatorfolie aanbrengen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina lees je uiteenlopende informatie over isolatie Angerlo. Je komt meer te weten over zaken als HR++ glas en Pur Isolatieplaten. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-angerlo-6986

 • Lagere energiekosten
 • Een optimale leefomgeving
 • Groene investering
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6986
Netnummer0313 (+31313)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatierevolutie.nl check je de meest populaire onderdelen om je woning in Angerlo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Angerlo kan zeer goedkoop (vanaf plusminus € 840 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €295 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een fors lagere energierekening. De prijzen zijn zo’n €1850 en je bespaart op de energierekening, tot wel €250, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Angerlo kost zo’n €4450. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1190. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €820 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €12300. Je profiteert van plusminus €890 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we meerdere populaire oplossingen. In onderstaande tekst beoordelen we de interessantste mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Angerlo (april 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en ook een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Angerlo isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2725 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1150 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina bekijk je de totale prijs als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Angerlo. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4350)
€635
(€6850)
€1080
(€8600)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€230
(€2150)
€390
(€3000)
Spouwmuur€355
(€875)
€610
(€1925)
€815
(€3400)
HR++ glas€245
(€2300)
€275
(€3925)
€355
(€4550)
isolatie angerlo 6986

Bekende Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Meer weten over de isolatiespecialist in Angerlo?

Waarom mijn woning in Angerlo isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Delta en Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimale leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3500 en dat levert gemiddeld op €265 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Zo ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Onderstaand bekijk je meer info over het actuele aanbod. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Multimate, Praxis, Formido, Karwei. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zevenaar

Met behulp van subsidiemogelijkheden wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Zo’n 25 procent van de uitvoeringskosten kan je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Overigens rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Geregeld is er in Angerlo een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.zevenaar.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Zevenaar
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met gevel-, vloer of dakisolatie. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Angerlo. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Met behulp van tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Angerlo wat strookt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Aan de hand van een warmtescan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Angerlo voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Angerlo. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een prettige leefomgeving en structureel lagere energielasten. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een optimaal klimaat in huis. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen