Isolatie Giesbeek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Giesbeek? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld de bodem isoleren of radiatorisolatie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatierevolutie.nl vind je uitgebreide informatie over isolatie Giesbeek. We gaan aan de slag met topics als tussenwanden isoleren en cellulose isolatie. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-giesbeek-6987

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Minder geluid van buiten
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6987
Netnummer0313 (+31313)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand bekijk jij de interessantste manieren om je woning in Giesbeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Giesbeek is interessant (ongeveer € 900 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €200 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn gemiddeld €1700 en het rendement ligt op zo’n €220, ieder jaar weer. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals dekens, folie, icynene, glaswol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Giesbeek kost om en nabij de €5400. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1000. De potentiële besparing ligt op €810, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12300. Dit levert op plusminus €920 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder zijn er verschillende populaire alternatieven. In de volgende paragraaf beschrijven we de interessantste oplossingen.

 • Isolatie van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Giesbeek (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en natuurlijk een groenere gemeenschap? Woning Giesbeek isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2800 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1200 per jaar. Op isolatierevolutie.nl komen we met de kosten (bij benadering) op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Giesbeek. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4200)
€805
(€6500)
€1100
(€8450)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€215
(€2650)
€370
(€2950)
Spouwmuur€195
(€1475)
€570
(€2675)
€880
(€3600)
HR++ glas€250
(€2975)
€300
(€3575)
€405
(€5300)
isolatie giesbeek 6987

Plaatsen in de omgeving:

Actuele Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Giesbeek?

Waarom mijn woning in Giesbeek isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Energiedirect en Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een aangenaam leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3425, waarbij u een besparing realiseert van €245, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op die manier wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Ingrijpende projecten als vloer-, gevel of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie plakken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Onderstaand ontdek je praktische info over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Formido, Karwei, Multimate, Hornbach, Praxis. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zevenaar

Door subsidies wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Om en nabij 25 procent van de onkosten zijn terug te vragen.
 • Het is een must dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evenzeer geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Giesbeek een groene lening of extra potje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.zevenaar.nl voor meer informatie.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Zevenaar
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag door je huis te isoleren. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met een gunstige rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Giesbeek. Bekijk ook eens de GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? D.m.v. tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Giesbeek wat aansluit op jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Door middel van een warmtescan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Giesbeek voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Giesbeek. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een optimaal klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabel binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen