Isolatie Herwen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Herwen? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld spouwmuren isoleren of kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op deze website bekijk je nuttige informatie over isolatie Herwen. We zoomen in op zaken als buisisolatie en stappenplan woningisolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-herwen-6914

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Kies voor een beter milieu
 • Voor klein en groot budget
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6914
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn doorgaans gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatierevolutie.nl tref jij de meest interessante manieren om jouw woning in Herwen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Herwen kan erg voordelig beginnend bij € 850 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €235 op jaarbasis (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven zijn ongeveer €1600 en het rendement ligt op zo’n €210, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals glaswol, steenwol, folie, icynene. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Nederlandse daken zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Herwen kost gemiddeld €4800. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1150. De potentiële besparing ligt op €870 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €11500. Hiermee bespaar je grofweg €780 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder bestaan er nog enkele vaak toegepaste alternatieven. Hierna beschrijven we de populairste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Herwen (februari 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en ook een groenere wereld? Woning Herwen isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2550 m3. Dat komt neer op €950 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand calculeren we de verwachte kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Herwen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dakisolatie verdien je terug in zo’n negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per optie tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3300)
€675
(€5900)
€1120
(€9600)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€275
(€1900)
€390
(€2800)
Spouwmuur€365
(€975)
€530
(€2800)
€945
(€3325)
HR++ glas€245
(€2825)
€280
(€4250)
€410
(€4975)
isolatie herwen 6914

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Herwen?

Waarom mijn woning in Herwen isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieleverancier als Budget Energie of Oxxio, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een gezonde leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3500 en geeft een besparing van €350 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Hierdoor analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grootse onderhoudswerkzaamheden als isoleren van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Hierna tref je een samenvatting van de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Hubo, Multimate, Formido, Praxis, Gamma, Karwei. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zevenaar

Via subsidiemogelijkheden worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Om en nabij 25 procent van de kosten zijn terug te vragen.
 • De conditie is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Tevens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Geregeld is er in Herwen extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.zevenaar.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zevenaar
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag door te isoleren. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een schappelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Herwen. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Middels onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Herwen wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Door een warmtescan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Herwen voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Herwen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een aangename leefomgeving en veel minder stookkosten. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettige leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen